Denemarken verbiedt kermissen tot 1 september wegens coronavirus

Er is heftig nieuws naar buiten gekomen vanuit Denemarken. Terwijl het land deze week nog liet weten de strengste maatregelen rond scholen en bedrijven wegens het coronavirus te gaan afbouwen, is nu bekendgemaakt dat grote evenementen, waaronder ook kermissen, gesloten moeten blijven tot en met 31 augustus.

 

De Deense overheid heeft beslist dat alle grote evenementen, waaronder ook kermissen, al zeker niet meer mogen doorgaan tot en met 31 augustus. Dit betekend een erg zware kap voor de kermisfamilies die de laatste jaren al door moeilijke tijden gingen. De exploitant Kjærs Tivoli laat in een bericht op haar facebookpagina weten dat het hoopt haar fans terug te kunnen zien in 2021.

De exploitant Ankers Tivolipark is alvast niet te spreken over de beslissing. Het bedrijf laat op haar facebookpagina weten het onbegrijpelijk te vinden dat de grote pretparken mogen openen op 11 mei en dat zij heel de zomer gesloten moeten blijven. Ze vrezen voor het voortbestaan van de kermissen.

Ondanks dat de Deense pretparken in principe mogen openen op 11 mei, hebben al verschillende parken laten weten pas later te zullen openen omdat ze verwachten dat de maatregelen nog verlengd zullen worden. Djurs Sommerland opent de deuren op 20 mei, Fårup Sommerland en BonBon-Land openen de deuren op 21 mei. Legoland Billund, Tivoli Friheden en Bakken laten alvast weten dat ze op een nader te bepalen datum ver na 10 mei zullen openen. Enkel Tivoli Gardens houdt voorlopig nog wel vast aan een opening op 11 mei.

 

Volg het corona nieuws hier op de voet.