Canadees pretpark sluit voorgoed de deuren

Upper Clements Park in het Canadese Novia Scotia heeft de deuren voorgoed gesloten. Na jarenlange financiële problemen had het park geen andere uitweg meer. Dit park opende in 1989 en zal in de toekomst niet langer als pretpark door het leven gaan. Na de sluiting kocht de gemeente de gronden op om er een school te openen.

 

De gemeente van het district Annapolis in Canada, heeft onlangs het failliete pretpark Upper Clements Park opgekocht. Het park sloot afgelopen jaar voorgoed de deuren door financiële problemen. Het park werd geopend in 1989 en werd gebouwd door de provincie waarin het gelegen is. Doorheen de jaren kwam het meermaals in andere handen terecht, meestal door eerdere financiële problemen. Toch werd het telkens gered, tot nu.

Op de locatie van het park zal de Schotse kostschool Gordonstoun een nieuwe Canadese vestiging bouwen. Als alles verloopt zoals gepland, zal de school al in 2021 openen.

Upper Clements Park was een park dat verdeeld was in twee gebieden, een attractiepark en een adventure park met kabelbanen. In het attractiepark was de houten achtbaan Roller Coaster de blikvanger. Deze achtbaan opende in 1989, gelijk met het park. Deze was 426,7 meter lang, 18,3 meter hoog en behaalde een snelheid van 56,3 km/h. Tot 2008 ging deze nog door het leven als Tree Topper.

 

 

 

Bron: CBC News, RCDB

Foto’s: Upper Clements Park, Dennis Jarvis