Zo verloopt een ritje op Europa’s langste waterglijbaan

Het grootste waterpark van Europa bevindt zich sinds 20 februari 2020 in het Poolse Wręcza. Het nieuwe waterpark Suntago Water World kenmerkt zich door de vele waterglijbanen die het rijk is. Opmerkelijke attracties zijn onder meer de iconische Jungle Eclipse glijbaan die wordt beschouwd als de langste waterglijbaan van Europa, evenals de Pepsi Mad Octopus waterachtbaan die verschillende opwaartse secties heeft.

 

De vrijetijdssector is overduidelijk populair geworden in Polen. Niet enkel het attractiepark Energylandia maakt de gekste investeringen, ook op vlak van waterparken mag Polen de borst nat maken.

Suntago Water World heeft drie themazones: Jamango water jungle, Relax Suntago en Saunaria Suntago. In iedere zone zijn er unieke attracties en entertainment. De totale kosten van deze investering bedraagt 170 miljoen euro.

 

Jamango Water Jungle

In de eerste zone met twee binnenzwembaden en een buitenbad met bar kunnen waterratten tot 32 glijbanen uitproberen. Jamango telt zelfs 18 verschillende zwembaden.

In deze zone vinden we een glijtoren terug. Deze is voorzien van twee liften die de begane grond verbinden met de ingang van de glijbanen. De meeste attracties zijn uitgerust met kleurrijke daglichteffecten. De glijbanen zijn respectievelijk: Pink Serpent (body slide), Tiger’s Race (duellerende trechterglijbanen), Blue Boa (body slide), Shark Bowl (bowl slide/body slide), Unicorn Cloud (wide slide / body slide), Jungle Eclipse (funnel slide), Mad Crocodile (body slide), Crazy Dive (valluik), Jaw Drop (valluik), Hunter’s Raft Race (duellerende halfpipe), Black Thunder (black hole), Mad Octopus (trechterglijbaan), Pirates Playground (glijbanen voor kinderen), Neon Torpedo (black hole), Green Mamba (round-raft ride), Rainbow Race (waterglijbaan racer).

 

Hieronder kan je de onride bekijken van de Jungle Eclipse. Deze glijbaan wordt beschouwd als de langste waterglijbaan van Europa.

 

Relax Suntago

In de volgende zone kom je tot rust, omringd door bijna 740 palmbomen die rechtstreeks geïmporteerd werden uit Florida, Maleisië en Costa Rica. Hier zijn ook 8 mineraalbaden terug te vinden. Gasten kunnen hier ook ontspannen in de Suntago Wellness & Spa.

Suntago Saunaria

In deze zone zijn er tien verschillende gethematiseerde sauna’s van over de hele wereld aanwezig. Ontspannen kan in de Koreaanse recreatieruimte of die van de Mont Blanc of op de rustgevende stroom van een tropische waterval in de Calla douche.

De investeerder Global City Holding kondigt in de toekomst ook de bouw aan van een enorm pretpark aan, dat samen met het aquapark deel gaat uitmaken van het volledige park.

 


Bron: Suntago