Walygator neemt afscheid van iconische attractie

Het Franse pretpark Walygator zal dit jaar afscheid nemen van een attractie. Het gaat over Südseewellen, de laatste nog operationele Orbiter van Schwarzkopf. De attractie zou begin maart nog volledig ontmanteld worden. Daarna zal de carrousel terug te vinden zijn op de Franse kermissen.

 

Südseewellen draaide al sinds 2011 haar rondjes in het Franse pretpark Walygator. Het gaat over een Orbiter uit de stallen van Schwarzkopf. Deze carrousel bestaat uit 20 gondels en in iedere gondel kunnen twee personen plaatsnemen.

Het gaat over de allerlaatste Orbiter die nog operationeel is. Tot 2008 had Südseewellen nog een soortgenoot. Maximum Speed, een Orbiter van de Duitse kermisexploitant Deinert-Kracke, was tot dan nog het broertje van Südseewellen. Daarna werd Maximum Speed verkocht, maar wel per stuk. Van de naamborden tot de bol in het midden, quasi alle onderdelen werden hergebruikt voor verschillende andere kermisattracties.

Volgens een goed geïnformeerd lid van AmeWorld heeft de iconische attractie Südseewellen het Franse pretpark al verlaten. De laatste onderdelen zullen begin maart nog afgebroken worden. Geen nood voor de lezers die deze attractie nog eens willen uitproberen. De attractie werd overgenomen door een Franse kermisexploitant. Volgens dezelfde bron zou Walygator plannen hebben voor een nieuwe attractie op de plaats van Südseewellen.

 

 

 

Bron: Wally ‘Gazette, Polyweb.eu, AmeWorld

Foto’s: Bob Van Dyck