Unieke populaire Zipper attractie verdwijnt uit Frankrijk

Slecht nieuws voor de fans van de Franse Zipper attractie. De Zipper is namelijk verkocht aan een exploitant in Spanje en zal vanaf nu daar verder rondreizen. Hiermee verdwijnt er een echte klassieker uit Midden-Europa.

 

De Zipper dook voor het eerst op in Europa in 2017. Het was de Franse exploitant Jour die de attractie had aangekocht. Waar deze vandaan kwam is niet helemaal duidelijk maar waarschijnlijk werd deze overgekocht uit Amerika waar er nog enkele rondreizen.

 

De Zipper is gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Changes Rides die wel meerdere intense en speciale attracties ontwikkelde in de loop van de lange geschiedenis van het bedrijf. Bezoekers liggen in een kooi die vasthangt aan een soort grote langwerpige structuur. De kooien draaien hier rond terwijl de structuur eveneens rondjes maakt.

Hierdoor gaan de inzittenden verschillende keren overkop gedurende de rit. De tuimelingen die gemaakt worden zijn soms bijzonder intens waardoor bezoekers hun zeer goed moeten vasthouden aan de bars in de kooien. De attractie ziet er bijzonder speciaal en uniek uit en dat kan eveneens gezegd worden van de ritervaring.

 

De attractie stond sinds 2017 regelmatig opgesteld op de grote Noord-Franse kermissen waardoor het voor Belgische en Nederlandse kermisfanaten relatief kort rijden was om de unieke attractie te kunnen ervaren. Daar is nu helaas verandering in gekomen want de Zipper is opgedoken op een kermis in Spanje. De Zipper is namelijk verkocht aan een Spaanse exploitant. Het zal dus een heel pak moeilijker worden om de unieke ervaring nog eens te kunnen beleven.

 

 

Bron: Funfairworldwide