Testritten Emperor begonnen in SeaWorld San Diego

SeaWorld San Diego is een essentiële stap dichter bij de opening van hun nieuwe Dive Coaster. Emperor heeft eerder deze week immers zijn eerste testrondje met succes afgerond, op koers voor haar geplande opening tijdens de komende lente. Het is tevens het derde jaar op rij dat het park kan uitpakken met een nieuwe achtbaan.

 

Het Amerikaanse SeaWorld San Diego pakt voor het derde jaar op rij uit met een nieuwe achtbaan, na de toevoeging van Electric Eel in 2018 en Tidal Twister in 2019. Dit jaar gaat het echter om een 46,6 meter hoge Dive Coaster van de Zwitserse achtbaanfabrikant Bolliger & Mabillard, die ook bekend zijn van gelijkaardige banen in de Efteling (Baron 1898) en Gardaland (Oblivion – The Black Hole). Vorige maand werd het laatste baandeel op zijn plek gehesen en eerder deze week was het dan eindelijk zover. Toen reed Emperor voor het eerst een volledig rondje op het 735 meter lange traject, doorheen drie inversies en aan een maximale snelheid van 96,6 km/h. Dat is te zien op een filmpje dat SeaWorld San Diego deelde.

 

 

Emperor heeft, net als enkele andere achtbanen in het park, een lichtblauwe trackkleur met iets donkerdere blauwe supports. Hier is echter een gegronde reden voor, die kleuren werden immers opgelegd door de lokale autoriteiten. Hierdoor zou de achtbaan mooi moeten aansluiten op de blauwe hemel in Californië en niet fel afsteken in de omgeving van het park. Ook heeft de achtbaan geen verlichting en speciale effecten bovenaan de lift, zodat deze ’s nachts vrijwel volledig onzichtbaar is.

De opening van Emperor is gepland voor komende lente. U kan steeds op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes op de bouwplaats in SeaWorld San Diego via onze bouwupdates.

 

Bron: SeaWorld San Diego