Overzicht nieuwigheden 2020 in Movie Park Germany

Maak je klaar voor een nieuw decennium vol actie en filmtastische avonturen in Movie Park Germany! Het scenario voor het seizoen 2020 is klaar – en de gasten mogen nu al uitkijken naar drie nieuwe attracties en avonturen met hun film- en TV-helden. Al vanaf het voorjaar kunnen ouders en kinderen in de PAW Patrol-attractie “Skye’s High Flyer“ hun tours boven Adventure Bay maken. En in de loop van het jaar zal met “Lucky Luke – The Ride: De Daltons ontsnappen” het nieuwe thema van de hangende achtbaan “MP Xpress” volgen. Daarnaast zal er onder de tribune van Studio 7 voor het eerst een interactieve Laser Walkthrough zijn. Verder blijft het grootste film- en pretpark van Duitsland inzetten op kwaliteit, zo zijn er grote investeringen gedaan in haar infrastructuur en komen er nieuwe horeca aanbiedingen. Op 27 maart vanaf 10 uur opent Hollywood in Germany weer de deuren voor alle bezoekers.

 

 

Spot gericht op drie nieuwigheden en extra sterke licenties in 2020

Er komen nieuwe avonturen – met de pups van de populaire Nickelodeon TV-serie PAW Patrol. In „Skye’s High Flyer“ gaan ouders en kinderen op een spannende vluchtmissie in Adventure Bay. “De reactie op het nieuwe PAW Patrol-themagebied was heel positief. Het afgelopen jaar hebben we veel gezinnen met kinderen kunnen aantrekken en zo punten kunnen scoren bij onze doelgroep. Door de aanhoudende vraag naar PAW Patrol hebben we besloten om het gebied al dit jaar uit te breiden met een extra attractie“, zegt directeur Thorsten Backhaus. “De vorige attractie ‚Team Umizoomi – Number Tumbler‘ heeft nu een passend PAW Patrol-decor, en zal een nieuwe plaats krijgen in Adventure Bay.“ Klaar om te vertrekken? In „Skye’s High Flyer“ kan je met het hele gezin rondvliegen en avonturen beleven, net zoals de befaamde pups. Movie Park Germany biedt in totaal drie familieattracties in het kader van de succesvolle TV-serie PAW Patrol – ook dit seizoen worden weer alle kleine gasten uitgenodigd in de avonturenspeeltuin en op de 15 m hoge commandotoren, om nieuwe avonturen met de puppywacht te beleven. Om ervoor te zorgen dat de kleine en grote fans sneller naar de PAW Patrol-attracties kunnen gaan, wordt vanaf dit seizoen een nieuw soort Speedy Pass aangeboden. De speciale Nickpass is voorzien voor bezoekers t/m 14 jaar en zal geldig zijn voor de drie attracties van PAW Patrol en talrijke andere attracties in het Nickland.

 

Maar ook het wildwest themagebied krijgt een beroemde versterking. Want de man die zijn pistool sneller trekt dan zijn schaduw, zal in het grootste film- en pretpark van Duitsland zijn nieuwe thuis opzetten! “Met ‚Lucky Luke – The Ride: De Daltons ontsnappen‘ hebben we een sterke licentie kunnen winnen. Zo zullen we ‚MP Xpress’ helemaal vernieuwen met een verhaal over het beroemde comic- en filmpersonage Lucky Luke, en de attractie in een nieuw jasje steken.”, aldus marketingdirecteur Manuel Prossotowicz. “Daardoor kunnen we niet alleen eindelijk ons wildwest themagebied samenvoegen, maar tegelijkertijd ook uitbreiden met een populair personage dat in heel Europa bij alle generaties bekend is“. Maar wie is Lucky Luke zonder zijn beruchte tegenspelers, de Daltons? Ook deze keer zal hij weer de handen vol hebben met de leden van de boevenbende Joe, William, Jack en Averell. De Daltons zijn opnieuw uit de gevangenis ontsnapt en met de trein weggevlucht. De volgende trein staat al klaar, en nu wordt om de hulp van de bezoekers gevraagd: Zullen zij de Daltons weer strikken? De opening van de attractie is gepland voor de zomer van 2020.

 

In het vizier heeft Movie Park Germany ook de opening van een nieuwe interactieve Laser Walkthrough in Studio 7. Hiermee creëert het park een nieuwe beleving voor een brede doelgroep en breidt zijn portfolio aan attracties uit. Nu wordt vooral precisie gevraagd! Uitgerust met laserwapens gaan de gasten in 6 scènes op zoek naar geesten. Ze helpen om de stad en de saloon van St. Elmo na 140 jaren eindelijk van haar kwade krachten te zuiveren en de mysterieuze geschiedenis van deze plek aan het licht te brengen. De attractie zal gebruik maken van de voormalige ruimtes van „The Walking Dead Breakout“ en in de loop van het jaar openen.

 

 

Familievriendelijk zijn is de topprioriteit: grote investeringen in infrastructuur en horeca dit seizoen

Ook in het kader van haar langlopende kwaliteitsstrategie presenteert Movie Park Germany enkele nieuwigheden. Het park investeert dit jaar in de interne infrastructuur, en wil zo nog meer familievriendelijk zijn.

De toiletvoorzieningen worden in de loop van het jaar gerenoveerd en op thematisch vlak herontworpen. Om ervoor te zorgen dat gezinnen een geschikte plek vinden om te pauzeren, zijn er ook meer zitplaatsen in het park gecreëerd. Sommige wachtzones zullen in de schaduw staan, om op warme dagen meer bescherming tegen de zon te bieden. De topprioriteit hier is het Nickland. Ook zullen talrijke gevels nieuwe kleuren krijgen om het park een frisse uitstraling te geven.

Voor wat betreft de horeca wordt het aanbod aangevuld met nieuwe winkels en producten en komen er nieuwe decors. Als eerste pretpark in Europa zal Movie Park Germany een Dunkin‘ Donuts Shop hebben. Dit populaire cultmerk heeft een plaats gekregen in de voormalige New York Coffee. Door de grote populariteit tijdens Halloween komt er in het wildwest themagebied een volledig nieuwe, permanente churrosstand te staan en krijgt de Spirellosstand een nieuw decor, geïnspireerd door de Van Helsing’s Factory. Bovendien zijn er een aantal nieuwigheden in de souvenirwinkels: De Candyshop wordt helemaal herontworpen en zal dit seizoen schitteren in de stijl van een American Diner. Verder wordt het winkelaanbod uitgebreid met een nieuwe US Army Store, geïnspireerd door de waterattractie „Area 51 – Top Secret“.

In het kader van haar kwaliteitsstrategie heeft Movie Park Germany ook het enkele jaren durende re-tracking van de eerste houten achtbaan van Duitsland, “The Bandit”, voortgezet. Dit jaar werd nog eens 150 meter van de attractie vernieuwd, zodat nu driekwart van de totale lengte is aangepast.

 

Maar dat is nog niet alles! Iedereen die zin heeft in nog meer filmtastische avonturen, kan zich tijdens het nieuwe seizoen verheugen op een aantal speciale evenementen. De Cosplay Day wordt dit jaar al voor de derde keer georganiseerd. Hier wordt het park omgetoverd tot een kleurrijk evenement vol met film- en gaminghelden. Ook kunnen de bezoekers zich weer verheugen op de Pyro Games of evenementen zoals de Cheerleading Championship. Oktober en november, op het einde van het seizoen, zijn als vanouds een hoogtepunt: dan wordt het 22e Halloween Horror Festival gevierd. Meer dan 280 monsters zullen dan op 23 evenementdagen weer voor de passende griezelige sfeer zorgen.

 

„Als grootste film- en pretpark van Duitsland is het dit jaar ons doel het aanbod voor gezinnen verder uit te breiden en door nieuwe attracties en verbeteringen aan de infrastructuur nieuwe impulsen te genereren. Ook in het jaar 2020 zal elk gezinslid in Movie Park Germany met meer dan 40 attracties en talrijke evenementen een dag als in een film kunnen beleven”, vat directeur Thorsten Backhaus samen. In het verlengde hiervan kreeg het park in 2019 enkele gezinsvriendelijke kwaliteitsmerken toegekend: Movie Park Germany heeft opnieuw het predicaat goud (Nr. 1 van de pretparken) van de krant “Welt am Sonntag” en Service Value gekregen. In een grote test van Focus Money werd het park verkozen tot een van „Duitslands beste pret- en themaparken“. Ook werd het door het magazine “stern” bekroond in de categorie „Beste pretparken van Duitsland“.

 

Overigens: De bezoekers mogen al uitkijken naar nog meer Hollywood in Germany in het jaar 2021: Locatie en draaiboek voor een nieuw filmtastisch familieavontuur staan al vast en Movie Park Germany is bezig met een passend, groot verjaardagscadeau voor het 25e jubileum. Meer informatie volgt binnenkort.