Movie Park Germany geeft MP Xpress een nieuw kleurtje: Lucky Luke is onderweg

In Movie Park Germany wordt dit jaar MP Xpress omgedoopt tot Lucky Luke – The Ride: Die Daltons brechen aus. Ondanks de coronacrisis werkt het park naarstig verder aan de herthematisering. De achtbaan krijgt alvast een nieuw kleurtje. 

 

MP Xpress zal voortaan door het leven gaan als Lucky Luke – The Ride: Die Daltons brechen aus (nl: De Daltons breken uit). Zoals gewoonlijk zijn de Daltons opnieuw uit de gevangenis ontsnapt. Ze zijn met de trein weggevlucht. Gelukkig staat de volgende trein al klaar om ze te achtervolgen.

Met Lucky Luke haalt Movie Park Germany opnieuw een intellectual property (IP) in huis. De cowboy is van Belgische oorsprong, en is samen met boevenbende De Daltons wereldwijd bekend. De verhalen spelen zich af in het Wilde Westen. Tot nu toe hoorde MP Xpress halvelings bij het themagebied The Old West. Met de komst van Lucky Luke kan de achtbaan nu volwaardig deel gaan uitmaken van het themagebied.

MP Xpress werd in 2001 gebouwd onder de naam Eraser. Toen was het park in handen van de Six Flags-groep en heette het park nog Warner Brothers Movie World. De achtbaan is een Suspended Looping Coaster, gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Vergelijkbare achtbanen zijn Vampire in Walibi Belgium en Condor in Walibi Holland. Alvorens in 2006 de achtbaan naar MP Xpress te hernoemen, heette de baan in 2005 voor één seizoen FX. Met de komst van Lucky Luke is de coaster dus aan haar vierde naam toe.

Wat we mogen verwachten van de nieuwe thematisering is onbekend. Maar op foto’s die gedeeld werden op sociale media is wel al te zien dat de achtbaan een nieuw kleurtje krijgt. De witte supports worden overschilderd met een bruine kleur. De track blijft tot nu toe gewoon zwart.

Wanneer we exact een ritje op de vernieuwde achtbaan kunnen maken is niet bekend. Het park communiceerde enkel “zomer 2020”.

 

Bron: rcdb, Movie Park Germany
Foto’s: mx_express fanpage, CSLKennyNl