Legendia test nieuwe rapid river Dolina Jagi

Legendia opent dit jaar een nieuwe rapid river genaamd Dolina Jagi. De nieuwe waterattractie werd gebouwd door de Duitse fabrikant Hafema. Inmiddels zijn de eerste testvaarten achter de rug en is het wachten tot dat de coronacrisis achter de rug is.

 

Het Poolse pretpark Legendia, bekend van de achtbaan Lech Coaster, zet dit jaar in op families. Het park liet door de Duitse fabrikant Hafema een rapid river bouwen. Deze bouwer is bij ons beter bekend door attracties zoals El Rio in Bobbejaanland, Djengu River in Toverland en River Quest in Phantasialand. 

 

De nieuwe aanwinst heet Dolina Jagi. Volgens de legende is Dolina Jagi de woonplaats van de mythische figuur Baba Jaga, een Slavische heks en bosgeest vol magische krachten. Jaga verplaatste zich in een grote koperen ketel en haar bezem gebruikte ze als peddel. Bezoekers nemen plaats in de koperen ketel van Baba Jaga en gaan op ontdekking doorheen Dolina Jaga, waar ze oog in oog komen te staan met de grootste mythes en natuurfenomenen van de vallei.

De eerste ketels zijn inmiddels te water gelaten voor hun eerste testvaartjes.

 

 

 

Door de coronacrisis is het onduidelijk wanneer we een ritje gaan kunnen maken. Seizoensopening staat momenteel gepland op 11 april.

Meer bouwfoto’s en alles over de nieuwe attractie kan je hier vinden.

Bron en foto: Legendia