Heartbreaker van Bartelds verlaat Nederland

Droevig nieuws voor de fans van de Heartbreaker. De thrillride verdwijnt op het einde van het seizoen naar het buitenland. Liefhebbers van de attractie kunnen nog tot en met oktober afscheid nemen van de attractie.

 

Afgelopen tijd konden we al verschillende nieuwe attracties aankondigen voor de Nederlandse kermissen, maar deze keer hebben we helaas droeviger nieuws. De Heartbreaker van Tom Bartelds zal op het einde van het seizoen Nederland verlaten en wordt verkocht aan het buitenland.

De attractie is van het type Heartbreaker en werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Mondial in 2007. De thrillride reisde van 2007 tot en met 2008 rond onder de Amerikaanse exploitant Floyd & Baxter. In 2008 kwam deze naar Europa om met de Duitse exploitant Menges rond te reizen. Na een jaartje in opslag te hebben gelegen bij Mondial zelf, ging die rondreizen met Bartels.

De Heartbreaker is eigenlijk een soort Tripride waarvan de armen ook nog eens rond hun as draaien.Een video van de attractie kan je hieronder bekijken.

 

Bron: Bartelds