Freizeit-Land Geiselwind sluit een van Duitslands laatste Enterprise attracties

De Enterprise was een attractietype dat voornamelijk in de jaren 1970 en 1980 populair werd in de pretparken. Maar tegenwoordig lijkt dit type uit te sterven. Al heeft Huss wel een moderne versie op de markt gebracht, blijft het afwachten of deze gebouwd zal worden. Duitsland telde nog een exemplaar van dit type in een pretpark, deze was tot vorig jaar te vinden in Freizeit-Land Geiselwind, maar verlaat jammer genoeg het park.

 

De Enterprise van Freizeit-Land Geiselwind is het laatste exemplaar in een Duits pretpark van dit ooit populaire attractietype die voorgoed gesloten wordt. Deze Enterprise opende in 1972 en gaat na 48 jaar op pensioen. De attractie werd gebouwd door Huss Rides en bestaat uit een groot rad met gondels. Tijdens de rit gaat het rad draaien en gaat de arm waar de gondels aanhangen omhoog waardoor je overkop gaat en als in een centrifuge in je stoeltje geduwd wordt. Voor Freizeit-Land Geiselwind liepen de onderhoudskosten te hoog op, wat volgens het park de attractie niet meer waard was. Afgelopen winter werd de attractie dan ook afgebroken.

 

 

In Duitsland zou nu nog amper één Enterprise te vinden zijn en dat is op de kermis. Dichter bij huis kunnen we nog plaatsnemen in vier Nederlandse Enterprises: GeForce in Walibi Holland, De Kwal in Drievliet, Tarantula Magica in Avonturenpark Hellendoorn en Enterprise in Slagharen, deze laatste werd trouwens nog gebouwd door Schwarzkopf en werd ooit bijna gesloten voor nieuwe uitbreidingen, maar bleef gelukkig toch nog verder draaien.

 

Bron: Freizeitpark News

Foto: Bob Van Dyck