Eerste track Jurassic rollercoaster gaat de hoogte in bij Universal Orlando

In het Amerikaanse Universal Orlando Resort is de eerste track geplaatst voor een nieuwe Jurassic rollercoaster in het Universal’s Islands of Adventure park. Universal heeft nog geen officiële aankondiging gedaan voor een nieuwe achtbaan, maar alles wijst in het teken van Jurassic Park.

 

Vorig zomer opende nog Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure in Universal’s Islands of Adventure dat gelegen is in het Amerikaanse Universal Orlando Resort. Maar tijd om even tot rust te komen is er niet, want de eerste baandelen voor een nieuwe achtbaan worden reeds opgebouwd. Op foto’s die opdoken, is te zien dat enkele zwartgekleurde baandelen verpakt in folie zijn opgebouwd. Aan de vorm en het uitzicht van de baandelen te zien kunnen we met honderd procent zekerheid zeggen dat het over een achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin gaat.

Universal heeft officieel nog niets bekendgemaakt over dit project, toch kunnen we duidelijk zien waar de achtbaan komt te liggen. Zo heeft men voor het Jurassic Park Discovery Center een heel gebied bouwklaar gemaakt de afgelopen 9 maanden. Men heeft een loopbrug afgebroken en er zijn ook al immens veel bomen en planten verdwenen om plaats te maken voor de nieuwe uitbreiding. Verder zijn er gigantisch veel grondwerkzaamheden gebeurd.

 

Dat de nieuwe achtbaan in het Jurassic Park themagebied komt te liggen is wel duidelijk, maar om wat voor achtbaantype het gaat is nog niet geweten. Wel gaan er verscheidene geruchten de ronde dat het om een gelanceerde achtbaan gaat met een topsnelheid van meer dan 112 km/h. Het thema voor de nieuwe achtbaan zou aansluiten bij de nieuwe ‘Jurassic World’ filmserie en zou de raptor Blue in de hoofdrol hebben. Of deze geruchten waar zijn, valt nog af te wachten.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Midway Mayhem