Diergaarde Blijdorp alleen open voor abonnementhouders

Na zorgvuldige afstemming gedurende de afgelopen 24 uur, zowel met de Gemeente Rotterdam, de Veiligheidsregio, branchegenoten verenigd binnen de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en onze eigen collega’s, heeft de directie van Diergaarde Blijdorp dit besluit genomen.

Hoewel de veiligheidssituatie rondom besmetting en verspreiding in onze regio niet essentieel veranderd is, vinden wij het belangrijk om deze maatregel te nemen, zowel voor onze bezoekers als voor onze medewerkers. Mede door de sluiting van veel andere recreatiemogelijkheden, verwachten wij een niet voldoende beheersbare toestroom van dagbezoekers, soms zelfs vanuit het hele land. Wij willen mensen welkom kunnen heten in een veilige, rustige groene oase, waarin het mogelijk is om de maatregelen ten aanzien van groepsvorming in acht te nemen.

Een groene oase
Het park is 28 hectare groot en de bezoekers kunnen zich goed verspreiden. Er is ruimte om voldoende afstand te houden. Blijdorp is een belangrijke Rotterdamse ontmoetingsplek waar mensen graag komen genieten van de natuur, bijvoorbeeld om het pasgeboren girafje Maartje te bewonderen. Door de voorzorgsmaatregelen is dit nog steeds mogelijk. Het volledige buitengebied is gewoon toegankelijk, maar de binnenlocaties zijn vanaf zaterdag 14 maart uit voorzorg afgesloten. Op deze pagina houden wij je op de hoogte van de meest actuele situatie. Natuurlijk raden we wel, in navolging van het RIVM-advies, mensen die bepaalde symptomen (zoals last van luchtwegen of koorts) hebben of die extra kwetsbaar zijn aan om vooral thuis te blijven.

We hebben uiteraard ingezet op het zo lang mogelijk open kunnen zijn voor iedereen die de natuur een warm hart toedraagt. Een plek waar mensen aan de drukte kunnen ontsnappen in een natuurlijke, groene omgeving. We hebben daarom telkens de situatie waarmee wij geconfronteerd worden zorgvuldig gewogen en adequate voorzorgsmaatregelen genomen en gecommuniceerd.

Maatregelen
Naast het sluiten van de binnenlocaties heeft Blijdorp besloten om ook zelf activiteiten waarbij mensen in nauw contact kunnen komen met onze medewerkers of andere bezoekers voorlopig opgeschort. Denk bijvoorbeeld aan schminken, informatiepunten en begeleide lessen of voeder- en verzorgerspraatjes. De schoonmaak en hygiënemaatregelen zijn aangescherpt. Bezoekers worden goed geïnformeerd middels borden en flyers. Bij de entree krijgen zij informatie mee over hoe zij zelf kunnen bijdragen aan het coronavrij houden van de Diergaarde, waarbij als alternatief voor een handdruk verteld wordt hoe dieren elkaar groeten.

Wat personeel betreft zijn er ook voorzorgsmaatregelen genomen die bijdragen aan het coronavrij houden van Blijdorp. Medewerkers werken bijvoorbeeld thuis indien mogelijk, de overige medewerkers werken in kleine, gescheiden deelteams om het risico op volledige uitval van het personeelsbestand te beperken

Momentopname
We volgen de situatie nauwlettend en zullen de richtlijnen van het RIVM, de Rijksoverheid en de veiligheidsregio uiteraard volgen. Bezoek voor de meest actuele informatie onze speciale corona-pagina.