Engelse parken sluiten dan toch de deuren door coronavirus

Het heeft heel erg lang geduurd, maar in Engeland nemen ze nu toch stilletjesaan maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De Londense metro’s worden nu uit voorzorg gesloten en een aantal toeristische attracties zoals de London Eye zijn gesloten. Ook alle grote parken in Engeland hebben nu dan toch besloten de seizoensopening uit te stellen.

 

Terwijl heel Europa sinds vorige week in rep en roer is en het ene land nog draconischere maatregelen neemt dan het andere, deed men in het Verenigd Koninkrijk alsof er niets aan de hand was. Er kwam geen verbod op evenementen, kermissen en pretparken bleven gewoon geopend alsof er niets aan de hand was. Ondertussen is de situatie veranderd en heel wat parken kondigden de afgelopen dagen aan de seizoensopening uit te stellen wegens de pandemie.

Nadat woensdag Flamingo Land, Drayton Manor, Fantasy Island, M&Ds Scotland’s Theme Park en enkele kleinere parken besloten hun deuren gesloten te houden, hebben donderdag nu ook Blackpool Pleasure Beach, Paultons Park, Alton Towers, Thorpe Park, Chessington World of Adventures en Legoland Windsor aangekondigd de deuren te sluiten en/of het seizoen later te beginnen.

Alton Towers liet donderdagavond als eerste park van de Merlin Group weten dat het seizoen komende zaterdag niet zal starten. Het resort blijft gesloten en de opening wordt uitgesteld tot een later nog te bepalen datum. Thorpe Park dat momenteel nog gesloten was, zal de deuren niet openen en blijft eveneens voor onbepaalde duur gesloten.

Paultons Park, Chessington World of Adventures en Legoland Windsor die momenteel al geopend zijn, sluiten vanaf zaterdag de deuren en ook hier is een heropeningsdatum niet bekend gemaakt. Bij Drayton Manor is de heropeningsdatum eveneens niet gekend. Flamingo Land denkt op zaterdag 4 april de poorten te kunnen openen en ook Fantasy Island heeft er nog evenveel hoop in.

M&Ds Scotland’s Theme Park maakt er dan weer een heel dramatische aankondiging van alsof de tijdelijke sluiting voorgoed is en laat weten een aantal werknemers tijdelijk niet aan het werk te kunnen zetten. Dreamland Margate liet dan weer dinsdag al weten niet te zullen openen voor het paasseizoen. Daar worden alle Paasevenementen geannuleerd.

Oakwood Theme Park is het enige grote park dat voorlopig nog geen uitstel heeft aangekondigd. Het park plant haar heropening dan ook pas op maandag 6 april.

Alle updates over de pretparken in verband met het coronavirus kan je live op onze blog volgen.