Airwolf gered en keert terug naar Duitse kermissen!

Er is ongelooflijk goed nieuws opgedoken van uit Duitsland. De zeer zeldzame attractie Airwolf, die al jarenlang niet meer te zien was, duikt binnenkort opnieuw op! De attractie is overgekocht door een nieuwe eigenaar en zal gewoon weer gaan toeren op de Duitse kermissen.

 

Het was de familie Max Eberhard die in 1996 de Airwolf aankocht. Hiervoor klopte het aan bij de Nederlandse fabrikant Mondial. De Airwolf is van het type Inferno, hier werden er slecht 3 van gebouwd over heel de wereld. De attractie is 21,5 meter op 26 meter groot en er kunnen 40 personen tegelijkertijd een ritje maken.

Sinds 2014 verdween de attractie in een opslagplaats van Eberhard en op die manier verdween een extreem unieke attractie van het kermiscircuit. De Airwolf werd enkel nog eens uit de loods gehaald voor het Winter Wonderland evenement in het Londense Hyde Park in 2015, maar sindsdien was de attractie ongebruikt.

Het is nu de Duitse exploitant Weber die de legendarische attractie overgekocht heeft en terug opnieuw leven in zal blazen. Door heel het Coronagebeuren is het momenteel alleen niet duidelijk wanneer deze juist zijn herintrede zal maken op de Duitse kermissen, maar het zal alvast ergens dit jaar zijn.

 

Bronnen: kirmesforum.de, funfairworldwide.com, polypweb.nl

Foto: Xtremerides.nl