Wickieland neemt vorm aan in Majaland Kownaty

Het eerste Plopsa park in Polen, Majaland Kownaty, opent ook dit jaar een nieuwe grootschalige uitbreiding: Wickieland. Op recente bouwfoto’s die het park deelde op sociale media is te zien dat de bouw gestaag vooruit gaat. Zo is het aanbrengen van het ruwe rotswerk rond de Disk’O Coaster de laatste rechte lijn ingegaan.

 

Majaland Kownaty, het Poolse park van de Belgische Plopsa Group, pakt komend jaar uit met Wickieland: een themagebied rond de animatieserie Wickie de Viking. Het gaat om een gespiegelde kloon van het themagebied dat ook in Plopsaland De Panne is terug te vinden. Daar zijn naast een Disk’O Coaster van de Italiaanse fabrikant Zamperla en een Mack Rides Splash Battle ook horeca- en toiletfaciliteiten terug te vinden. Op bouwfoto’s die het park zelf deelde, is te zien dat de rotsformaties rond de Disk’O Coaster bijna zijn afgerond, klaar voor hun verfbeurt. Daarnaast zijn ook de contouren van de thematische huisjes in Wickie-stijl duidelijk te onderscheiden.

 

 

Majaland Kownaty opende de deuren op 30 september 2018 en werd meteen een groot succes. Vorig jaar, in 2019, opende het park meteen haar eerste grote uitbreiding met Wilkołak. Die achtbaan is ook een gespiegelde versie van een attractie in Plopsaland De Panne, namelijk Heidi The Ride. Verder maakte de Plopsa Group ook bekend dat ze ambitie hebben om maar liefst drie andere parken uit de grond te stampen in Polen, samen met hun partner investeerder Momentum Capital.

Een exacte openingsdatum voor het nieuwe Wickieland is nog niet bekendgemaakt door het park.

 

Bron: Majaland Kownaty