Story Fabrique ontwerpt het eerste attractiepark voor katten

Story Fabrique presenteert; Catland, het eerste attractiepark voor katten. In Catland is de belevingswereld van katten gecombineerd met de magische ervaringen uit een attractiepark. Binnen het kader van diervriendelijkheid is Catland een nieuw hoofdstuk, namelijk: jouw kat een wereld geven waar de mogelijkheden oneindig zijn en waar plezier en speelsheid de boventoon voert.

 

De afgelopen jaren zijn kattencafés en kattenhotels een onderdeel van het straatbeeld geworden, maar Story Fabrique gaat een stap verder. ‘’Met Catland hebben we een wereld gecreëerd waarbij katten worden uitgedaagd, maar tegelijkertijd ook kunnen ontspannen‘’ aldus Nando de Kroon van Story Fabrique en tevens bedenker van Catland. Catland is een indoor attractiepark verdeeld in vier themagebieden: de Horrorkas, de Woonkamer, de Ruimteschuur en de Achtertuin.

 

Het internet is een belangrijke inspiratiebron voor de verschillende themagebieden in Catland. Dagelijks wordt er massaal gekeken naar grappige video’s en plaatjes van katten. Hieruit is het idee ontstaan om bekende elementen van het internet te vertalen naar fysieke themagebieden en attracties in Catland.  Zo wordt er bijvoorbeeld in de Horrorkas ingespeeld op viral video’s waarbij katten schrikken van komkommers. Ook spelen de themagebieden in op bekende eigenschap van katten zoals hun passie voor jagen en de voorliefde om in lege kartonnen dozen te zitten.