Opbouw nieuwe achtbaan Abyssus bijna compleet in Energylandia

Het Poolse Energylandia is volop bezig met de bouw van hun nieuwe zone Aqualantis. Blikvanger wordt de achtbaan Abyssus van de Nederlandse fabrikant Vekoma. De felblauwe trackdelen lagen al een lange tijd klaar om geïnstalleerd te worden. Nu dat de funderingen gegoten zijn gaat de toekomstige sensatie van het park de hoogte in.

 

Abyssus wordt een achtbaan van 1320 meter waarbij je twee keer gelanceerd zal worden. De maximale hoogte is 38,5 meter. De topsnelheid zal 100 km/u bedragen. Doorheen de lay-out gaan bezoekers vier keer overkop. Verder zit de baan vol met leuke bochtjes, heuvels, een hele reeks aan tunnels en interactie met het water rondom.

Nadat in mei vorig jaar de baandelen geleverd werden was het nog een hele tijd wachten op de bouw van de baan. Eerst moest nog het vorige themagebied, inclusief Zadra worden afgewerkt. Nadien werd er gestart met de bouw van het nieuwe themagebied Aqualantis en achtbaan nummer 16 van het park. Na het vele werk voor de funderingen zien we op foto’s die het park deelde nu ook eindelijk de eerste trackdelen geplaatst worden.

Naast de achtbaan Abyssus zal Aqualantis ook een bootvaart en een soort Twist & Splash krijgen. Verder heeft het gebied een duikshow, een restaurant en winkels in petto. Een eerder aangekondigde Disk’O Coaster lijkt verdwenen te zijn op nieuwe concepten. Een vrijevaltoren lijkt dan weer wel deel te gaan uitmaken van de 6 ha grote uitbreiding.

De bouw van Abyssus kan je hier op de voet volgen. Opening is voorzien in de loop van 2020.

 

 

 

 

Bron en foto’s: Energylandia, Fomo Coaster