Naam nieuwe achtbaan La Mer de Sable bekendgemaakt

Eerder kon je al lezen dat het Franse Park La Mer de Sable in 2020 een nieuwe achtbaan zal openen. Deze attractie zal de 3de achtbaan in het park worden, en zal opengaan in juni 2020.

 

Via een Facebookpost riep het park op om ideeën voor de naam van de nieuwe achtbaan door te geven. Uiteindelijk kon je dan via een poll kiezen tussen twee namen, zijnde Silver Mountain en La mine de L’oueste. De winnaar is Silver Mountain geworden, en de baan zal dus onder die naam opengaan in juni 2020.

Het verhaal gaat over een ‘silver rush’, hetzelfde als een ‘gold rush’ alleen zoekt men hier zilver in plaats van goud. Nadat een rijke zilverbron gevonden wordt in de mijn van Silver Mountain, proberen zoveel mogelijk avonturiers dit zilver te delven en te transporteren. Uiteraard doet de achtbaan dienst als het transportsysteem. Lukt het jou om met het zilver uit de mijn te geraken?

Meer informatie over de baan zelf is er momenteel niet. Wat we wel weten is dat de baan 15 meter hoog is en 350 meter lang. De achtbaantrein die men liet zien op concept arts doet hard denken aan de achtbaan TweeStryd in Wildlands Emmen. Echter zijn de meeste Family Boomerang coasters 20 tot 25 meter hoog in plaats van de 15 meter die hier zou gehaald worden.

 

Bron en foto: Facebook La Mer de Sable