Legendia opent Dolina Jagi: waar mythische wezens tot leven komen

Het Poolse Legendia pakt deze zomer uit met een nieuwe waterattractie: Dolina Jagi. Deze zogenaamde Rapid River neemt je meer naar de vallei der Jaga, waar mythische geesten uit legendes tot leven komen. Op die plek zijn bovennatuurlijke krachten te ontdekken, die honderden jaren verborgen bleven voor de mensheid.

 

Al vanaf 2018 werden in het Poolse Legendia verscheidene banners gespot met de aankondiging: “wij bouwen een nieuwe attractie voor 2020”. Snel werd duidelijk dat het om een zogenaamde Rapid River ging, gebouwd door de Duitse fabrikant Hafema. Zij zijn bekend van onder andere Djengu River in Toverland en River Quest in Phantasialand. Nu heeft het park de naam en het achterliggende verhaal van de nieuwe attractie bekendgemaakt.

 

 

In 2020 presenteert Legendia Dolina Jagi (de Vallei der Jaga): “ontdek een land waar mythische geesten tot leven komen”, aldus het park. Volgens het achtergrondverhaal is Dolina Jagi een plek waar bovennatuurlijke krachten de volledige mensenpopulatie vernietigde. Voor honderden jaren heeft geen enkele mens er nog voet op land gezet en vanaf juni 2020 kunnen bezoekers van Legendia dat gebied als eerste verkennen. Volgens de legende is Dolina Jagi de woonplaats van de mythische figuur Baba Jaga: een Slavische heks en bosgeest vol magische krachten. Jaga verplaatste zich in een grote koperen ketel en haar bezem gebruikte ze als paddel.

Bezoekers van Legendia nemen plaats in de koperen ketel van Baba Jaga en gaan op ontdekking doorheen Dolina Jaga, waar ze oog in oog komen te staan met de grootste mythes en natuurfenomenen van de vallei.             Op recente bouwfoto’s die het park deelde, is te zien dat de eerste decoratiestukken vorm krijgen en dat de vaargeul van de nieuwe waterattractie vrijwel volledig klaar is. Het project is op de voet te volgen via onze bouwupdate pagina. De attractie moet klaar zijn in juni 2020, net op tijd voor de warme zomermaanden.

 

Bron en foto’s: Legendia