Le Fleury maakt naam en openingsdatum nieuwe achtbaan bekend

Het Noord-Franse pretpark Le Fleury zal dit jaar haar derde achtbaan openen. Op 21/02/2020 maakte het park via sociale media bekend hoe de attractie zal heten en wanneer deze zal openen voor het publiek.

 

Het was al langer bekend dat het Franse pretpark Le Fleury in 2020 een nieuwe attractie zal openen. Het gaat over een achtbaan uit de stallen van Zierer, van het type Tivoli Small. Deze achtbaan draaide nog tot en met 2018 haar rondjes in het Deense park Tivoli Gardens als Karavanen, maar werd daar vervangen door een nieuwe variant.

 

 

De achtbaan zal voortaan door het leven gaan als Le Bayou Express. Bezoekers van het Franse park kunnen vanaf 11 april 2020, samen met de seizoenstart van het park, een ritje maken op de nieuwe attractie. De achtbaan heeft één treintje van zes wagons. Iedere wagon biedt plaats voor twee personen die naast elkaar zitten. De achtbaan is zo’n 60 meter lang en zo’n 3 meter hoog. De maximale snelheid bedraagt 26 km/u.

 

 

Le Fleury investeert jaarlijks in haar attractieaanbod. Vorig jaar maakte een koffiekopjesmolen en een frisbee attractie nog hun intrede in het park.

 

Bron en foto: Le Fleury