Laatste trackdeel nieuwe achtbaan Fårup Sommerland geplaatst

Bij Fårup Sommerland werd het laatste trackdeel van de nieuwe achtbaan Saven geplaatst. Nu kan men beginnen aan de afwerking van het station en hopelijk worden spoedig ook de eerste testritten uitgevoerd.

 

Bij het Deense pretpark Fårup Sommerland hadden ze deze week reden tot klinken, het laatste trackdeel van de gloednieuwe achtbaan Saven werd geplaatst. De naam Saven betekent vrij vertaald Zaag. Momenteel wordt ook het station aangekleed.

Saven

Saven is een Family Boomerang Coaster gebouwd door Vekoma.  De achtbaan bereikt een snelheid van 60 km/u. In totaal is de rollercoaster 260 meter lang en 24,2 meter hoog. Saven is de eerste achtbaan van Fårup Sommerland die zowel voorwaarts als achterwaarts zal gaan, want de trein zal het parcours in beide richtingen afleggen.

 

 

Meer updates kan u hier vinden.

 

 

Bron en foto’s: Fårup Sommerland