Krijgt SeaWorld San Diego er in 2021 opnieuw een achtbaan bij?

In SeaWorld San Diego wordt momenteel nog gebouwd aan de B&M Dive Coaster, maar de plannen voor alweer een nieuwe achtbaan in 2021 lijken gelekt te zijn. Pretparksite Behind The Thrill bemachtigde enkele technische tekeningen waarop deze te zien is.

 

Bij SeaWorld San Diego zal het nieuwe seizoen een nieuwe achtbaan betekenen. Na Electric Eel, een Sky Rocket II achtbaan gebouwd door Premier Rides in 2018 en Tidal Twister, een Horizontal Skywarp van Skyline Attractions in 2019, zal het park dit jaar een Dive Coaster van B&M openen. Met Emperor krijgt het park er een achtbaan bij die 46,6 meter hoog wordt en een verticale drop krijgt van 43,6 meter diep. Tijdens de rit zal er een snelheid van 96,6 km/u bereikt worden en zullen de inzittenden driemaal overkop gaan. De inversies zijn een Immelmann, een Barrel Roll en een Corkscrew. Meer weten over Emperor en de bouw volgen kan hier.

 

Nieuw project 2021

Vorig jaar sloot het park haar Wild Arctic simulator ride, de locatie van deze indoor attractie zou nu gebruikt gaan worden voor een gelanceerde achtbaan. Behind The Thrills kon enkele technische fiches bemachtigen die gebruikt werden bij de bouwaanvraag voor deze nieuwigheid.

Het vertrek van de achtbaan en de wachtrij zouden dan in het oude gebouw komen te liggen, maar het grootse deel van de baan komt op een stuk grond, waar nu een deel van de parking gelegen is. De achtbaan zal vier lanceerstroken krijgen, waarbij gebruikt gemaakt wordt van een bandenlancering. In het indoorstukje zal naar alle waarschijnlijkheid een voorshow te zien zijn waarin uitgelegd wordt dat je op een missie vertrekt.

Aan de plannen te zien zou het gaan om een achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides, vergelijkbaar met Wave Breaker: The Rescue Coaster in SeaWorld San Antonio.

 

 

Natuurlijk is het nog afwachten of de plannen volledig goedgekeurd worden, of dat er nog dingen aangepast worden, maar voorlopig tonen onderstaande technische tekeningen hoe de baan er zal uit komen te zien. Na de eerder geopende rollercoasters van de afgelopen jaren zou het al de 4de nieuwe rollercoaster op evenveel jaar tijd worden die geopend wordt in het park. Een grote investeringstrend die ook in de andere pretparken van de SeaWorld groep terugkomen.

Bron en foto’s: Behind The Thrills