Iconische achtbaan op Santa Monica Pier krijgt nieuw thema

De Santa Monica West Coaster krijgt een nieuw thema in 2020. Deze iconische stalen achtbaan op de Santa Monica Pier wordt gethematiseerd naar de historische Route 66, die eindigde in Santa Monica. Daarvoor investeert het park een bedrag van maar liefst één miljoen dollar.

 

Iedereen kent hem wel, de Santa Monica West Coaster, de iconische achtbaan op de Santa Monica Pier in de Amerikaanse staat California. Na meer dan twintig jaar zonder enige decoraties door het leven te gaan, wordt er voor komende zomer een volledig nieuw thema aan deze achtbaan toegevoegd. Vanaf dan gaat de baan door het leven als “Route 66 West Coaster”, gethematiseerd naar de beroemde Route 66. Deze historische weg werd in gebruik genomen in 1938 en liep van Chicago tot aan het strand in Santa Monica: goed voor 3.940 km aan Amerikaanse autostrade.

 

De thematische verandering van de achtbaan is goed voor een investering van één miljoen dollar. Het station ondergaat een gehele metamorfose en krijgt een auto-decor met oude benzinepompen, nummerplaten en verschillende verwijzingen naar de historische Route 66. Daarnaast worden langs de track verscheidene vintage billboards geplaatst die de bezienswaardigheden langs deze iconische autoweg aanwijzen. Als kers op de taart krijgt ook de achtbaantrein een volledige facelift. Deze wordt vormgegeven als een klassieke rode Amerikaanse auto uit de tijd van Route 66, zoals hieronder te zien is in een concept-art van de nieuwe trein.

 

Santa Monica West Coaster

De beroemde Santa Monica West Coaster werd gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Morgan en opende in 1996 voor het grote publiek. De achtbaan is amper 16,8 meter hoog en heeft een baanlengte van 396,2 meter. De simpele lay-out bestaat uit twee grote helices en enkele heuveltjes. Tijdens de rit behaalt de achtbaantrein een maximale snelheid van 56,3 km/u. De thematisering moet in de zomer van 2020 klaar zijn.

 

Bron en foto’s: Pacific Park