Attractiepark Toverland behaalt bezoekrecord in 2019

Attractiepark Toverland verwelkomde in 2019 een recordaantal van 862.000 bezoekers. Dit is een stijging van maar liefst 50.000 bezoekers ten opzichte van het jaar ervoor. De forse groei is te danken aan de opening van het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon in juli 2018. Door deze miljoenenuitbreiding werd Toverland maar liefst anderhalf keer zo groot. In 2019 konden de bezoekers voor het eerst het gehele zomerseizoen van de nieuwe gebieden genieten. Ook de drukbezochte parkevenementen droegen bij aan het nieuwe bezoekrecord.

 

“Wij zijn erg trots op deze mooie bezoekersstijging”, vertelt Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur. “We hebben flink geïnvesteerd in de uitbreiding en in onze parkevenementen. Het is dan ook geweldig om in de bezoekaantallen en de gastwaardering van een 9+ bevestigd te zien dat we de juiste dingen doen.” Toverland verwacht ook in 2020 weer groei in de bezoekaantallen te realiseren.

 

Meer evenementen en langere openingstijden

Toverland zet dit jaar in op langere openingstijden en meer evenementen dan ooit. Bezoekers kunnen genieten van maar liefst 12 Midzomeravonden en 14 Halloween Nights. In de voorjaarsvakantie van 22 februari t/m 1 maart en de daaropvolgende weekenden zal Toverland tijdens het Pre-season eerder dan ooit tevoren al volledig geopend zijn. Op zaterdag 28 maart is de officiële start van het zomerseizoen en zijn tot en met zondag 8 november dagelijks alle binnen- en buitenattracties geopend.

 

Magische waarderingen

Onlangs mocht Toverland de zilveren award voor het ‘Leukste uitje van Nederland 2020’ in ontvangst nemen. Hiermee werd Toverland door het Land van ANWB verkozen tot het hoogst gewaardeerde attractiepark van Nederland. Het is niet de eerste keer dat Toverland een award mee naar huis mag nemen. Naar aanleiding van de uitbreiding ontving het attractiepark maar liefst 9 internationale awards voor onder andere ‘Beste attractiepark van Europa’ en ‘Beste nieuwe attractie’ voor de spectaculaire wing coaster Fēnix.

 

Toekomst vol magie

De ambitie van Toverland is om in de komende jaren de magische grens van 1 miljoen bezoekers te doorbreken. Het attractiepark wil hiervoor de verblijfsduur verlengen door nieuwe uitbreidingen en het openen van een vier-sterren-hotelresort. De toekomst is er één vol magie.