Afwerkingsfase DUPLO Dino Coaster aangevat in Legoland Windsor

Het Engelse Legoland-park renoveert deze winter haar DUPLO Valley-gebied. Naast de toevoeging van enkele speeltuigen is er ook een gloednieuwe kinderachtbaan verschenen: DUPLO Dino Coaster. Er wordt nu de laatste hand gelegd aan de afwerking en invulling van het vernieuwde gebied, klaar voor de opening op zaterdag 14 maart.

 

Legoland Windsor Resort pakt in 2020 uit met een volledig gereviseerd DUPLO-themagebied. De grootste toevoeging in dat gebied is zonder twijfel de nieuwe kinderachtbaan DUPLO Dino Coaster. De achtbaan is ontworpen door Mack Rides en Art Engineering voor kinderen tussen de twee en vijf jaar oud, vanaf 90 cm groot. De lay-out is ovaalvormig met een friction wheel lift om de trein enkele meter omhoog te transporteren. Tijdens een recent werfbezoek van Theme Park Worldwide is te zien dat de achtbaan vrijwel volledig is afgewerkt, met uitzondering van enkele details.

 

Op bovenstaande foto’s is te zien dat niet alleen de lichtblauwe baan is voltooid, maar dat ook de trein van tien personen reeds geïnstalleerd is. De kleurrijke trein is vormgegeven als een vriendelijk uitziende DUPLO-draak. Daarnaast is ook een grote decoratiestructuur in de bocht van de achtbaan geplaatst, dat later ook gaat ronddraaien. Verder is ook het landschap rond en onder de achtbaan aangekleed met verscheidene planten, rotsen en bomen. Naast de achtbaan is men momenteel druk in de weer om het station en de wachtrij verder af te werken.

De DUPLO Dino Coaster opent samen met de volledig gerenoveerde DUPLO Valley rond de middag op zaterdag 14 maart. Naar verluidt zijn ook de eerste testritjes reeds van start gegaan.

 

 

Bron: Theme Park Worldwide, Legoland Windsor Resort