Reuzenpanda’s en conservatiewerk van Pairi Daiza bekroond met vier awards

Pairi Daiza en de Pairi Daiza Foundation zijn bij de Giant Panda Global Awards – de ‘oscars van de pandawereld’ – bekroond met vier awards. De organisatie Giant Panda Global – een referentie voor pandafans over de hele wereld – en haar 330.000 stemmers belonen daarmee onder meer de inspanningen die Pairi Daiza en haar Foundation doen voor de conservatie van deze bedreigde en iconische dieren.

 

Dat 2019 een fantastisch jaar was voor het pandaproject van Pairi Daiza, hoeven we u natuurlijk niet te vertellen. Op 8 augustus jongstleden werd het jarenlange werk van onze verzorgers, dierenartsen en wetenschappers beloond met de geboorte van twee nieuwe jongen: Bao Di en Bao Mei. Dat brengt het totale aantal pandageboortes in Pairi Daiza op drie, en het aantal panda’s dat in Pairi Daiza verblijft op vijf. Het hoogste aantal panda’s van alle dierentuinen ter wereld, China niet meegerekend.

 

 

De organisatie ‘Giant Panda Global’ besloot dan ook haar jaarlijkse awardceremonie deze keer in de Chinese tuin van Pairi Daiza te houden. Een evenement waar pandafans over de hele wereld ieder jaar opnieuw naar uitkijken, en waarbij de meest bewonderenswaardige panda’s, verzorgers en projecten in de bloemetjes worden gezet. Met maar liefst vier prijzen was de balans voor Pairi Daiza dit jaar erg vruchtbaar.

 

  • Zo werd de geboorte van onze pandatweeling Bao Di en Bao Mei beloond met goud als ‘Pandageboorte van het jaar’.
  • Ook Pairi Daiza-dierenarts Tim Bouts viel in de prijzen en won goud in de categorie ‘Panda-dierenarts van het jaar’.
  • Onze gewaardeerde pandaverzorgers, die in hun leven in het teken stellen van deze prachtige dieren, wonnen het brons in de categorie ‘Pandateam van het jaar’.
  • Last but not least wint de Pairi Daiza Foundation – die onder meer het onderzoek financiert van de Belgische wetenschapster Jella Wauters naar het ontwikkelen van een zwangerschapstest voor reuzenpanda’s – voor haar inspanningen het brons in de categorie ‘Beste non-profitproject’.

 

Deze mooie bekroningen voor onze experts – en vooral die voor het conservatiewerk van de Pairi Daiza Foundation – geven ons goede moed om te blijven ijveren voor het voortbestaan van de reuzenpanda, zoals we dat al jaren doen.