Plannen uitgelekt voor nieuwe achtbaan in Kings Dominion

Fan website KDFans.com heeft gelekte plannen naar buiten gebracht over de nieuwe achtbaan die Kings Dominion gaat bouwen. Het zou gaan om een Wing Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. De rollercoaster komt er als vervanging van de Volcano The Blast Coaster die in 2018 sloot.

 

Volcano The Blast Coaster was de enige Suspended Catapult Coaster gebouwd werd door Intamin Amusement Rides. Het was een gelanceerde hangende achtbaan met meerdere inversies en een volledig gesloten circuit. Van dit model werd er slecht 1 gemaakt in heel de wereld. In 2018 stond de rollercoaster buitenwerking in het park en op het einde van het seizoen werd aangekondigd dat de achtbaan voorgoed zou gesloten worden. In 2019 ging de achtbaan dan ook tegen de vlakte.

 

Ondertussen heeft KDFans de opvolger van Volcano The Blast Coaster bekend gemaakt. Het gaat om een Wing Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard die op de plaats van de voormalige Intamin achtbaan gebouwd zal worden.

De fansite benadrukt wel dat de plannen die zij in handen kregen, een eerste versie is van de achtbaan die effectief gebouwd zal worden en dat de plannen dus nog niet finaal zijn. Met andere woorden, de lay-out zal waarschijnlijk nog gewijzigd worden. Wat wel zeker is dat het om een Wing Coaster gaat van B&M.

 

Op de gelekte lay-out is een compacte Wing Coaster te zien met 5 inversies. De rit zou starten met een 30 meter hoge liftheuvel, hierna volgt meteen een Dive Drop waarbij de bezoekers al een eerste keer overkop gaan. De tweede inversie is een Zero-G Roll gevolgd door een Jr. Immelmann. Hierna zou een Heartline Roll volgen en een helix. Tot slot is er een Corkscrew en daarna gaat de trein de remmen in. De hele lay-out zou veel weg hebben van Heaven’s Wing in HB World te China. Het belangrijkste verschil zou zijn dat de looping uit de lay-out voor Kings Dominion wegvalt.

 

Bron: KDFans.com