Openingsdatum van wereldunieke achtbaan Futuroscope bekendgemaakt

Het Franse themapark Futuroscope, dat volledig in het teken staat van de toekomst en de wetenschap, gaat haar indrukwekkende nieuwe achtbaan openen op 28 maart 2020. De nieuwe attractie wordt een 18,5 miljoen euro kostende spinning coaster die een trackdrop element bevat. Het is de eerste keer ooit dat een spinning coaster uitgerust wordt met een dergelijk uniek element.

 

Eerste trackdelen geplaatst:

In november 2018 gingen de bouwwerken van start voor de eerste achtbaan van Futuroscope. Op 29 maart 2019 kwamen de eerste trackonderdelen aan in het park. Daarna was het even stil rond het project maar op 16 mei werden de eerste supports in de grond gezet. Op 21 mei volgde al meteen de eerste track en de rest van de track werd in snel tempo opgebouwd.

In december 2019 vonden de eerste testritjes plaatst. Hierdoor zat het park ruim op schema om in het voorjaar van 2020 te kunnen openen. Ondertussen is de exacte openingsdatum bekendgemaakt. De rollercoaster die de naam Objectif Mars heeft gekregen zal haar eerste rondjes maken op 28 maart 2020.

 

Draaiende karretjes en Vertical Drop Track element:

De achtbaan wordt de eerste echte rollercoaster van het Franse themapark. De gerenommeerde Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides zal instaan voor de bouw van de 18,5 miljoen kostende achtbaan. Deze nieuwe aantrekkingskracht is meteen een bijzondere achtbaan want het wordt een “world first” rollercoaster.

De achtbaan zal draaiende karretjes bevatten en ook een Vertical Drop Track element waarbij de trein inclusief bezoekers en track 4 à 5 meter naar beneden zal vallen. Het is de eerste keer in de wereld dat dergelijk uniek element geïnstalleerd wordt op een spinning coaster.

 

Vertical Drop Track element:

Het is nog maar de achtste rollercoaster in de wereld die een Vertical Drop Track element zal bevatten. Het wordt de 4de van Europa naast Polar X-plorer in Legoland Billund (Denemarken), Thirteen in Alton Towers (Engeland) en Inferno in Cinecittà World (Italië). De andere achtbanen met een dergelijk element zijn Wonder Mountain’s Guardian in Canada’s Wonderland, Verbolten in Busch Gardens Williamsburg, Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure in Universal Studios Islands of Adventure en Phoenix Adventure in Nanning Wanda Theme Park.

Ondanks dat er nog maar 8 rollercoasters gebouwd zijn met dit unieke element zijn ze wel gebouwd door in totaal 4 verschillende fabrikanten. Het gaat om het Zwitserse Intamin Amusement Rides die de allereerste bouwde in 2010 met Thirteen in Alton Towers. Het Duitse Zierer die het tweede exemplaar bouwde met Polar X-plorer in Legoland Billund. De andere fabrikanten zijn het Duitse ART Engineering en het Chinese Golden Horse.

 

Het volledige project en de laatste updates kan u hier bekijken.

 

Foto’s: Futuroscope