Nieuwe darkride Gangsta Granny: The Ride voor Alton Towers

Alton Towers presenteert een nieuwe darkride voor 2020. Gangsta Granny: The Ride wordt de hoofdattractie van het nieuwe themagebied rond de kinderboeken van de Britse schrijver David Walliams. Daarvoor ondergaat het kindergebied Cloud Cuckoo Land een metamorfose.

 

In de lente van 2020 opent in het Engelse Alton Towers een nieuwe darkride: Gangsta Granny: The Ride. De attractie is vernoemd naar het gelijknamige verhaal van de Britse schrijver David Walliams, waarin Ben en zijn grootmoeder de hoofdrollen spelen. Op een dag ontdekt Ben dat zijn oma een internationale gangster en dief is en samen gaan ze op avontuur om de Crown Jewels te stelen.

 

 

In het begin van de attractie neem je plaats in een koninklijke koets om zogenaamd de Crown Jewels te gaan bekijken. Al snel kom je Ben en Granny tegen die je hulp nodig hebben om de grootste juwelenroof ooit tot een goed einde te brengen. Alton Towers beschrijft de rit als een spannend avontuur door de riolering om tot in de koninklijke kluis met de Crown Jewels te geraken, zonder opgepakt te worden door de politie. Ook komen ze oog in oog met The Queen te staan. Doorheen de verschillende scenes zou je verscheidene dingen kunnen zien, voelen, horen en ruiken. Ook gaat het park gebruik maken van moderne projectie-technieken en 360° special effects.

 

 

Naast de nieuwe darkride krijgt ook het volledige Cloud Cuckoo Land een opknapbeurt met de integratie van verscheidene andere kinderfiguren. Het themagebied wordt omgedoopt tot The World of David Walliams. Zo kunnen bezoekers straks een ritje maken op de Royal Carousel en het vrijevaltorentje Raj’s Bouncy Bottom Burp of souvenirs kopen in Raj’s Shop. Ook krijgt het hotel van het park enkele gethematiseerde Gangsta Granny kamers.

 

Bron en foto’s: Alton Towers