Kermiswereld in rouw om overlijden Roger Schweig

Op 3 januari 2020 is iconisch figuur in de kermiswereld Roger Schweig heengegaan. Het overlijden komt als een harde klap aan in de Waalse stad Hoei waar de man een grote rol speelde in het kermiscircuit. Roger was tevens voorzitter van de Waalse kermis.

 

Hoei verliest één van de belangrijkste steunpilaren. Roger Schweig was de man achter de kermissen in de Waalse stad en was de bezieler van de 1-euro kermis in Hoei. Roger overleed op 3 januari 2020 op 85-jarige leeftijd. Het verlies voor de familie komt hard aan.

Naast heel wat kermisattracties die de man bezat en het organiseren van de verschillende kermissen was Roger Schweig ook de voorzitter van de Waalse kermisvereniging. Dat voorzitterschap lag hem nauw aan het hard. Zijn overlijden is dus droevig nieuws voor de volledige gemeenschap.

De familie Schweig kennen we onder andere van de Bayern Kurve, de Bidule “Circuit du Nord”, de Tripride “Extreme Ride” en de achtbaan “Mini Racer”.

 

Het is al het tweede grote overlijden in de kermiswereld op een jaar tijd. Vorig jaar in april overleed Denis Delforge. Eveneens een zeer bekende man in de kermiswereld en eigenaar van verschillende attracties zoals het reuzenrad “The Wheel”. Delforge fungeerde vaak als woordvoerder van de foorkramers en was aanspreekpunt voor de overheid.

Denis Delforge viel op 30 april 2019 vanop grote hoogte uit zijn eigen reuzenrad toen hij bezig was met de afbraak van de attractie. Voor de 38-jarige man kwam toen alle hulp te laat.

 

Bron: Kermis-land