Houten achtbaan Parc Saint-Paul krijgt tweede treintje

In het Franse pretpark Parc Saint-Paul opende in 2018 de houten achtbaan Wood Express. Deze achtbaan werd gebouwd door de Gravity Group. Het was voor het park een dure investering die velen niet zagen aankomen, maar een zeer leuke uitbreiding op het aanbod.

 

Meteen na opening werd Wood Express in Parc Saint-Paul een echte publiekslieveling. Deze achtbaan werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf The Gravity Group. Wood Express is 14,9 meter hoog en heeft een first drop van 14,6 meter. Tijdens deze first drop van 57° graden wordt er een snelheid bereikt van 61,2 km/u. Het parcours is 479,1 meter lang en het ritje duurt ongeveer 115 seconden.

 

 

Door de populariteit liepen de wachttijden soms redelijk op, waardoor het park besloot een tweede treintje te plaatsen. Het treintje dat nu al over de baan reed biedt plaats aan 12 personen, waardoor de capaciteit op 372 personen per uur lag. Door de toevoeging van de tweede trein zal dit sterk gaan verbeteren.

 

Het treintje wordt momenteel gebouwd.

Bron en foto’s: Parc Saint-Paul