Enorme investeringsplannen voor Pairi Daiza

Het Dierenpark Pairi Daiza wil tegen 2025 opnieuw 300 miljoen euro investeren in uitbreidingen. Deze uitbreidingen bevatten een grote tropische serre met mogelijkheid van overnachten en zwemmen in een lagune. Uiteraard zal deze serre ook de nodige dieren herbergen.

 

Drie miljoen bezoekers, dat is het aantal waarop Pairi Daiza mikt tegen 2025. Het park wil deze bereiken door te blijven investeren, maar ook door het ganse jaar open te kunnen blijven. Een van de grootste investeringen in de komende jaren moet een grote serre worden. Deze serre zou gebouwd worden op de oudste parkeerplaats van het park, gelegen aan de rue de l’Abbaye.

De nieuwe tropische serre zal een oppervlakte krijgen van zeven hectare en een hoogte van twintig meter. In deze serre zullen heel wat bedreigde diersoorten gaan wonen, maar er zijn nog meer plannen mee. Om het overnachtingsaanbod te vergroten tot 2000 bedden komen er in de serre ook 150 huisjes waarin de bezoekers kunnen overnachten. Verder komt er een grote zwemlagune en een wellness gedeelte.

Natuurlijk kan men deze plannen niet zomaar realiseren, hiervoor loopt momenteel een impactstudie die bekijkt wat de impact is op het milieu, het energiegebruik en de omgeving. Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst hebben de buurtbewoners alvast hun bezorgdheid getoond in verband met een mobiliteitsprobleem, maar de nieuwe commercieel directeur van het park, Jean-Jacques Cloquet zegt hieraan te werken door gesprekken met de Belgische spoorwegen. Ook was er angst dat het park de rue de l’Abbaye wil privatiseren, maar Eric Domb liet alvast weten dat dit zeker niet de bedoeling is.

 

Bron: La Dernière Heure