Eerste trackdelen geplaatst voor nieuwe achtbaan Bellewaerde

De eerste trackdelen voor een gloednieuwe familiecoaster zijn geplaatst in het West-Vlaamse pret- en dierenpark Bellewaerde. Hiermee is de bouw van de achtbaan in de hoogte gegaan, nadat de voorbije maanden vooral werd gefocust op de grondvoorbereidingswerken. Het gaat om een achtbaan die komt te liggen in de Canada-zone van het park.

 

De afgelopen maanden werden de grondvoorbereidingswerken uitgevoerd. Heel wat bomen werden gekapt en de oneffenheden werden uit het terrein gehaald. Eind december 2019, net voor de jaarwisseling, kwamen de eerste trackdelen aan in het pretpark. Het gaat om groene supports met grijs/bruine trackdelen die perfect in het bosrijke en natuurlijke landschap van Bellewaerde passen.

Begin januari 2020 werden verschillende trackdelen geleverd met een grote backbone. Dit geeft aan dat het niet om een kleine achtbaan zal gaan, want de backbone dient ervoor om grote krachten te kunnen opvangen die ontstaan tijdens de rit. Ondertussen zijn de werken in de hoogte gegaan en werden de eerste trackdelen geïnstalleerd. Dit is te zien op foto’s van het park.

Op 16 februari 2019 werd via een bouwaanvraag ontdekt dat Bellewaerde een grote achtbaan wilde bouwen. Het gaat over een grote familie-achtbaan in de Canada-zone, vlakbij Dawson Duel, het apeneiland en het waterpark. In september 2019 werd de bouwvergunning goedgekeurd, waardoor het licht op groen gezet werd voor het nieuwe project.

Het nieuwe project heeft de werknaam Canadacoaster en betreft het bouwen van een familie-coaster die deels boven land en deels boven het water (de Bellewaerdevijver) zal geplaatst worden. De achtbaan wordt 17,15 meter hoog en zal de attractie Dawson Duel kruisen.

De rit zal starten met een lift hill van 17,15 meter hoog, gevolgd door een drop onder Dawson Duel door. Hierna loopt het parcours verder terug richting het apeneiland. Daar maakt de baan een lus om weer terug te keren.

Vervolgens is er een tweede lift hill of een lancering op een lichte helling die de inzittenden richting een grote spike brengt. Deze constructie zal een hoogte hebben van 18,86 meter. De treinen komen hier tot stilstand en rijden weer achterwaarts richting het stationsgebouw. Hier komt dan een wissel-track die de bezoekers terug het stationsgebouw binnenbrengt.

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Bellewaerdefans fr (Anonieme Bron)