Chinees pretpark Harborland sluit voorgoed de deuren

Net voor het jaareinde van 2019 kwam er ook een einde aan het bestaan van het Chinese pretpark Harborland, gelegen in de regio Ningbo. Het park is misschien niet enorm bekend onder de pretparkfans, maar was wel de thuishaven van een achtbaan met acht inversies.

 

Ook al schieten in China de pretparken als paddenstoelen uit de grond, soms zijn er ook parken die niet lijken te kunnen overleven. Zo verliep het ook voor het Chinese pretpark Harborland. Dit park opende in 2006 de deuren en bood een mooie waaier aan attracties aan zoals: een Topspin, Rapid River, Reuzenrad, enzoverder. De grote blikvanger was de achtbaan Flight of the Phoenix. Deze werd gebouwd door Intamin Amusement Rides, is 31 meter hoog, 830 meter lang, bereikt een topsnelheid van 80 km/h en bevat maar liefst acht inversies.

 

 

In een boodschap op haar Weibo pagina liet het park weten te sluiten doordat de attracties te oud werden, maar aannemelijker lijkt het dat het park niet meer op kon boxen tegen de concurrentie van onder andere Romon U-Park en Fantawild.

Mogelijk er is er nog een sprankeltje hoop voor de gesloten attracties, op het internet wordt volop gesuggereerd dat deze zullen verhuizen naar een nieuwe locatie in Meishan. In deze regio zou dan het park een nieuw leven krijgen. Nog in deze regio zal in 2023 een nieuwe Legoland park openen.

 

 

 

Bron: VH Coasters, RCDB

Foto: Gavin Jones: RCDB