Bouwwerken 109 meter hoge vrijevaltoren voltooid in Bayern-Park

Het Duitse pretpark Bayern-Park, gelegen in het zuidoosten van het land, opent in 2020 een grote, nieuwe thrillride. Het park pakt namelijk uit met een Gyro Drop Tower van maar liefst 109 meter hoog. Hiermee wordt het meteen de hoogste attractie van het park.

 

Bayern-Park zal dit jaar een grote vrijevaltoren openen. De Gyro Drop Tower is 109 meter hoog. Hiermee is het de hoogste vrijevaltoren in Zuid-Duitsland. De attractie heeft een valhoogte van 93 meter hoog, wat het meteen ook de 8ste hoogste vrijevaltoren ter wereld maakt!

Eind september vonden de eerste bouwwerkzaamheden plaats met de grondvoorbereidingswerken. In oktober werd gestart met het maken van de funderingen en die werken duurde tot en met november. In december werd de toren opgebouwd. Ondertussen zijn de bouwwerken voltooid en is het hoogste punt bereikt. De volledige bouw werd op iets meer dan 3 maanden tijd volledig voltooid.

De vrijevaltoren is gebouwd naast de familieachtbaan “Achterbahn” aan de achterkant van het park. Er zullen 24 mensen tegelijk in de attractie kunnen plaatsnemen. De nieuwigheid is voorzien van een draaiende gondel, waardoor bezoekers een uitstekend uitzicht krijgen over de omgeving. Als hoogtepunt is er de val van 93 meter hoog aan een snelheid van 113 km/u.

Zo heeft Duitsland op amper 2 jaar tijd plots twee gigantische vrijevaltorens er bijgekregen. In 2019 opende namelijk al Highlander in Hansa-Park, de hoogste Gyro Drop ter wereld met een totale hoogte van 120 meter en een valhoogte van 103 meter. Net als Highlander is ook deze toren gemaakt door het Australische/Oostenrijkse bedrijf Funtime.

 

Foto’s: Bayern Park, Freizeit Park Check