Bijzondere achtbaan die crashte op autosnelweg wordt gered

Een Franse kermisachtbaan die vorig jaar in oktober betrokken geraakte in een zwaar verkeersongeval op de Franse snelweg zal gered worden. Lange tijd bleef de toekomst van de nostalgische achtbaan onbekend, maar nu is er goed nieuws naar buiten gekomen. De Franse exploitant is begonnen met de herstellingswerken aan de attractie en de rollercoaster zal terugkeren dit voorjaar op de Franse kermissen.

 

Op maandag 14 oktober gebeurde rond 16u30 een zwaar ongeval met een rollercoaster op de Franse autostrade. Het was de Tobogan van Landgraf die ontspoorde op de A29 in Beauvois-en-Vermandois tussen Saint-Quentin en Amiens. De snelweg raakte volledig versperd en het duurde toen uren voor de snelweg vrijgemaakt kon worden. Gelukkig raakte niemand gewond bij het ongeval.

Het was een vrachtwagen met baandelen van de rollercoaster Tobogan die van de weg geraakte. De achtbaan werd jaren geleden gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Chance Rides. Bezoekers gaan eerst via een verticale lifthill in een koker naar boven. Vervolgens volgt de afdaling in een spiraal naar beneden. In 2018 kwam de achtbaan in handen van Landgraf, daarvoor reisde deze van 2007 tot en met 2017 onder een andere Franse exploitant Lespinasse. De allereerste ritjes maakte de Tobogan in Amerika erg lang geleden.

Ondertussen is er fantastisch nieuws naar buiten gekomen dat de rollercoaster gered wordt. Momenteel is de exploitant bezig met de herstelling van zijn attractie. Het is de bedoeling dat de achtbaan gewoon present zal zijn in het voorjaar wanneer het nieuwe kermisseizoen van start gaat in Frankrijk.

 

Traditioneel trapt de Tobogan haar seizoen af op de Foire de Mars van Troyes. Deze gaat dit jaar door van vrijdag 28 februari tot en met zondag 22 maart 2020. Het lijkt er op dat de achtbaan op tijd hersteld zal zijn om te kunnen deelnemen.

 

 

 

Bron: Kirmes in Europe by Florian Savina