Werken gestart aan nieuw Zwitsers pretpark

Zwitserland krijgt er een nieuw pretpark bij in 2020. Het nieuwe pretpark krijgt de naam Ticiland en komt te liggen vlak bij de Duitse grens. Ondertussen zijn ook de werkzaamheden gestart, de bedoeling is dat het pretpark tegen eind volgend jaar de deuren kan openen.

 

Fantastisch nieuws voor Zwitserland. Ondanks dat we het land allemaal kennen van topconstructeurs zoals Bolliger & Mabillard (B&M) en Intamin Amusement Rides had het land amper twee kleine pretparkjes. Daar komt volgend jaar met Ticiland een derde pretpark bij dat zich niet alleen op kinderen zal richten maar op de volledige familie.

Het pretpark komt te liggen in het Zwitserse dorpje Stein am Rhein, vlak bij de grens met Duitsland. Je zal zelfs geen Zwitsers wegenvignet moeten aanschaffen om het pretpark te bezoeken. Ticiland zal gevestigd zijn aan de rijn, ten westen van het Bodenmeer. Het pretpark zelf zal indoor gevestigd worden waardoor het jaar rond geopend zal zijn. Ondertussen zijn de werkzaamheden van start gegaan.

 

Achter het project staat de oprichter Markus Mack-Even, die integraal onderdeel was van het ontwikkel- en managementteam van IMG World of Adventure, een groot indoor themapark in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Ticiland wordt ongeveer een voetbalveld groot en zal in het teken komen te staan van de Zwitserse regio Tecino. Het totale project zal ongeveer 15 miljoen Zwitserse frank, oftewel zo’n 13,7 miljoen euro kosten.

Welke attracties er precies in het pretpark komen, zal later bekend worden gemaakt. Toch spreekt Ticiland over een pretpark dat geschikt zal zijn voor jong en oud met onder een achtbaan, botsauto’s, glijbanen, een vrijevaltoren en thrill rides. Buiten de hal zal een elektrische Formule 1-racebaan voor kinderen komen te liggen alsook een waterattractie. In een promovideo is alvast een achtbaan prominent te zien.

In onderstaande video wordt er vanaf de 40ste seconden over het nieuwe pretpark verteld.

 

 

Bron: rcdb.com, shn.ch, ticiland.ch, eap-magazin.de

Foto: Radio Munot