Video: Plopsaland De Panne stelt recordbrekende achtbaan voor!

Groot nieuws uit Plopsaland De Panne. Daar werd de gloednieuwe Extreme Spinning Coaster voor 2021 voorgesteld aan het grote publiek. De achtbaan die de werknaam Robo-Spinner gekregen heeft zal meteen ook een wereldrecord verbreken. Het park gaf een mooie simulatievideo van de rit vrij, waarop we kunnen zien hoe het ritverloop zal zijn.

 

Thrill Coaster:

Het zijn mooie tijden voor de Belgische pretparkfans. Nadat Walibi Belgium aankondigde dat het in 2021 de grootste Mega Coaster van de Benelux gaat openen, zal ook Plopsaland De Panne tijdens hetzelfde jaartal een achtbaan van wereldformaat openen.

Vandaag stelde Plopsaland De Panne haar nieuwe achtbaan van 2021 voor. Het is de opvolger van Anubis The Ride die nog groter en spannender zal worden. Hiermee wil Plopsaland De Panne naast kinderen zich ook richten op de oudere bezoekers van het park.

 

Ritverloop Robo-Spinner:

De achtbaanrit start spectaculair met een Curved JoJo-Roll. Dit is een soort van gedraaide kurkentrekker waarbij de inzittenden al meteen overkop gaan. Hierna komt de trein tot stilstand op de eerste lanceerstrook. Daar wordt deze gelanceerd tot een snelheid van 95 km/u naar een Outside Banked Turn op 35 meter hoogte. Dit is een naar buiten gehelde bocht waarbij de bezoekers een mooi uitzicht krijgen over het volledige park.

Veel tijd krijgen de bezoekers niet om van het uitzicht te genieten, want meteen volgt een verticale Cliffhanger Drop en een Banana Roll waarbij de bezoekers voor de tweede keer ondersteboven gaan. Daarna volgt een verticale Looping en een Zero-G Roll waarbij de bezoekers overkop gaan terwijl ze zich gewichtloos voelen.

Net voor de tweede lancering volgt een Twisted Airtime Hill. Na de lancering volgt een Double Inverting Dive Loop, waarbij de bezoekers voor een vijfde keer ondersteboven gaan. Tot slot is er nog een Airtime Hill, een Dive-element en een laatste Airtime Hill alvorens de trein in de eindremmen tot stilstand komt.

 

Draaiende karretjes:

Terwijl dit allemaal gebeurt zitten de bezoekers in treinen met draaiende karretjes, waardoor het parcours zowel voorwaarts, achterwaarts als zijdelings afgelegd kan worden. Het draaien van de karretjes zal halfvrij en half gecontroleerd gebeuren. Dit wil zeggen dat het draaien van de karretjes afgeremd zal worden wanneer het spinnen te snel zou gaan, om zo te voorkomen dat niet iedereen misselijk uit de trein zal stappen.

De achtbaan zal meteen het wereldrecord van meeste inversies op een spinning coaster verbreken. Dit wil zeggen dat je op de Robo-Spinner het meeste aantal keren overkop zal gaan van alle achtbanen in de wereld die treinen hebben met draaiende karretjes.

Het is de Duitse fabrikant Mack Rides die zal instaan voor de bouw van de Extreme Spinning Coaster. Het wordt de tweede rollercoaster van dit type dat gebouwd wordt. Een gelijkaardige achtbaan is Time Traveler in het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City die geopend werd in 2018.

 

Video: Plopsaland De Panne