Toverland geeft voorproefje op 2020: extra lang geopend en meer evenementen

De openingstijden van Attractiepark Toverland worden in 2020 verlengd. Het attractiepark is dan minimaal geopend tot 18.00 uur en in de zomervakantie zal Toverland zelfs tot 20.00 uur open blijven. Ook vinden er volgend jaar meer evenementen plaats dan ooit. Bezoekers kunnen genieten van maar liefst 12 Midzomeravonden en 14 Halloween Nights. Dit zijn 8 avonden meer dan in 2019. Tijdens deze evenementen is het attractiepark geopend tot 23.00 uur. Het zomerseizoen begint bovendien extra vroeg. In de carnavalsvakantie en de daaropvolgende weekenden zal het volledige attractiepark al geopend zijn. In de maanden november en december is Toverland geopend in de weekenden en tijdens de kerstvakantie.

 

Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur, geeft aan dat de verlengde openingstijden perfect passen bij de visie van Toverland. “Door onze gasten langer de tijd te geven om Toverland te bezoeken, kunnen wij nog meer magische geluksmomenten creëren.” Ook vinden de evenementen volgend jaar vaker plaats. “De evenementen geven een extra dimensie aan de totaalbeleving van onze gasten. Wij willen nóg meer gasten de gelegenheid bieden om dit zelf te komen ervaren”, aldus Jean.

 

Openingstijden 2020

In winterseizoen 2019-2020 biedt Toverland de twee overdekte themagebieden Land van Toos en Wunderwald aan. Het park is dan geopend van 11.00 tot 18.00 uur. In de voorjaarsvakantie én de weekenden tot de officiële start van het zomerseizoen op 28 maart is al het volledige park inclusief de vier buitengebieden geopend. Het park opent dan een uur eerder, om 10.00 uur. Toverland is in het zomerseizoen standaard geopend van 10.00 – 18.00 uur. In de zomervakantie, van zaterdag 11 juli t/m zondag 30 augustus, worden de openingstijden verlengd tot 20.00 uur. Tijdens de Midzomeravonden en Halloween Nights is Toverland zelfs geopend tot 23.00 uur. In het daaropvolgende winterseizoen, van maandag 9 november t/m vrijdag 18 december, zijn de twee overdekte themagebieden uitsluitend in de weekenden geopend van 11.00 – 18.00 uur. In de kerstvakantie wordt daar het themagebied Ithaka, met onder andere houten achtbaan Troy, aan toegevoegd en is Toverland het merendeel van de dagen geopend tot 19.00 uur.

 

Evenementen 2020

Op zondag 17 mei vindt de tweede editie van het evenement YOUTUBERSxTOVERLAND plaats, waarbij bezoekers hun favoriete YouTubers in Toverland kunnen ontmoeten. In de zomervakantie vinden van 15 juli t/m 22 augustus elke woensdag en zaterdag de Midzomeravonden plaats, met extra zomerentertainment in de zes themagebieden. De maanden oktober en november staan in het teken van Halloween, met 19 Halloween Days en 14 Halloween Nights in de periode van 9 oktober t/m 8 november. In de kerstvakantie, van 19 december t/m 3 januari, vinden de Magische Winterweken plaats.

 

Alle openingstijden en de exacte data van de evenementen zijn te vinden in de openingstijdenkalender op de website van Toverland. De entreeprijzen voor 2020 worden op een later moment bekendgemaakt.