S&S stelt spectaculaire Axis rollercoaster officieel voor

De Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies heeft de baanbrekend nieuwe Axis Coaster officieel voorgesteld tijdens de IAAPA expo. Door een extra draai-as te monteren aan de zitjes van de treinen, worden er compleet nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Het ontwerp is de grootste baanbrekende uitvinding voor de rollercoaster industrie in jaren.

 

Eind vorige maand kwam er heel bijzonder nieuws naar buiten via het pretparkenmagazine Amusement Today. Het vakblad toonde voor het eerst een heel uniek rollercoaster concept dat S&S Sansei Technologies al gedurende 2,5 jaar aan het ontwikkelen is. Nu heeft de Amerikaanse fabrikant het unieke concept van haar Axis Coaster voorgesteld tijdens de expo van de International Association of Amusement Parks and Attractions in Orlando.

De zitjes van de nieuwe rollercoaster zijn via een speciale as aan de treintjes gemonteerd waardoor gloednieuwe bewegingen mogelijk zijn. De rollercoastertrein rijdt zowel bovenaan, onderaan alsook aan de zijkanten van de track, terwijl de bakjes soms swingen, zwenken, over de kop gaan of alles door elkaar.

S&S Sansei Technologies maakte een eerste prototype van de dubbele-aslijn rollercoaster bij haar hoofdkwartier in de Amerikaanse staat Utah. Daar werd de rollercoaster via vernieuwende software programma’s ontwikkelt tot het prototype dat er nu staat. In Utah werd het prototype grondig uitgetest en ook het promomateriaal werd opgenomen met de proefopstelling. Op de IAAPA expo werd een video voorgesteld van hoe een mogelijke rollercoaster met het Axis-ontwerp er zou kunnen uitzien.

 

De rit ervaring is volledig nieuw en met niets te vergelijken ten opzichte van bestaande achtbanen of andere attracties. “De Axis rollercoaster is een deel van een concept waar we al een hele tijd aan werken. Deze laatste ontwikkeling is al twee en een half jaar aan de gang”, zegt Merin Swasey, project ontwikkeling manager van S&S. “De huidige computerondersteunde ontwerp- en technische analysetools stellen ons in staat om zoiets uniek te ontwikkelen. Het is een geheel nieuw concept.”

De nieuwe rollercoaster maakt gebruik van het comfortabele veiligheidsharnas dat ook gebruikt wordt op de 4D Free Spin rollercoaster van het bedrijf. Dit wil zeggen dat de inzittendn met hun voeten loshangen.

 

 

Bron & video: S&S Sansei Technologies