SeaWorld San Antonio onthult treintje houten achtbaan Texas Stingray

Het Amerikaanse pretpark SeaWorld San Antonio, gelegen in de staat Texas, is bezig met de bouw van de gloednieuwe achtbaan Texas Stingray. Hiermee zal het park als eerste SeaWorld park een houten achtbaan aanbieden. De achtbaan wordt gebouwd door Great Coaster Itnernational. Tijdens de IAAPA beurs werd voor het eerst het treintje getoond.

 

In het Amerikaanse park SeaWorld San Antonio wordt momenteel volop gebouwd aan de houten achtbaan Texas Stingray. Wanneer deze binnenkort opent is het meteen de hoogste, de langste en de snelste houten achtbaan in Texas. Voor de bouw wordt beroep gedaan op het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International, dit bedrijf kennen we hier bij ons van Troy in Toverland en Heidi The Ride in Plopsaland De Panne. Tijdens de IAAPA beurs kregen we voor het eerst het treintje te zien.

 

 

 

Texas Stingray

De houten achtbaan Texas Stingray wordt gebouwd door Great Coasters International. Waar een gewone houten achtbaan een houten draagstructuur heeft, zal deze een stalen draagstructuur krijgen, wat het technisch gezien een houten hybride achtbaan maakt. De hoogte van de baan wordt 29,3 meter en de lengte 1029,9 meter. De topsnelheid zal 99,6 km/h worden. Als speciaal element wordt een 30 meter lange tunnel toegevoegd.

 

 

De bouw kan je hier op de voet volgen.

 

 

Bron: SeaWorld San Antonio

Foto: Coaster Journey