Puy du Fou gaat 52 miljoen euro investeren

Puy du Fou rondt het seizoen 2019 succesvol af en versnelt zijn ontwikkelingen voor de toekomst binnen Frankrijk en daarbuiten. Ook het jaar 2020 zal weer in het teken staan van nieuwe creaties. Een bedrag van 52 miljoen euro wordt komend jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van het Franse themapark. Nieuwe shows en concepten zullen het daglicht zien.

 

Meer bezoekers die verblijven in 2019

Puy Du Fou ontvangt steeds meer bezoekers die langer verblijven. De gemiddelde verblijfsduur steeg dan ook met 2,7% in 2019. De nieuwigheden ‘Le Mystère de la Pérouse’ en ‘Le Premier Royaume’ werden goed ontvangen, ze werden zelfs bekroond met twee prestigieuze internationale prijzen.

 

 • Eerste plaats onder meest geliefde Franse merken volgens onderzoek van het Instituut Statista voor het magazine Capital
 • Nummer 1 in Frankrijk en Europa in het Tripadvisor Travellers’ Choice klassement

 

Het jaar 2019 zal met name worden herinnerd als het jaar van internationale expansie. Puy du Fou España ging zeer succesvol van start met 72.000 bezoekers, dankzij 3 extra shows van ‘El Sueño de Toledo’ en er werd een contract voor uitbreiding naar China getekend. Vanaf 2022 kunnen ook de Chinezen zich verwonderen over de kunsten en expertise van Puy du Fou tijdens een groot spektakel bij de Chinese muur.

 

De creaties van 2020

In 2020 zet Puy du Fou zijn ambitieuze strategie voort met nieuwe creaties van eigen hand. Een bedrag van 52 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de creatie van een nieuwe show, een nieuw hotel en een uniek congrescentrum.

 

 

 

Romantische nachten ‘Les Noces de Feu’

Komend jaar focust Puy du Fou zich op de romantiek en poëzie met zijn nieuwste creatie ‘Les Noces de Feu’. Deze nieuwe avondshow borduurt voort op het verhaal van ‘Orgues de Feu’ en beeld het tweede romantische hoofdstuk uit tussen de Muse en de Pianist. Een poëtische reis door de XIXe eeuw, met muziek van de zussen Camille en Julie Berthollet (Warner Classic artiesten), water en vuur, intimiteit en groteske, op een indrukwekkende set.

 

Les Noces de Feu in cijfers:

 

 • Investering van 15 miljoen
 • Een scène van 7.600 m²
 • 30 onderwateracteurs en stuntmannen
 • 30 minuten show
 • 80 lichtgevende kostuums
 • 7000 zitplaatsen

 

 

Hotel Le Grand Siècle

In hotel Le Grand Siècle nodigt Lodewijk XIV zijn hof, vrienden en bezoekers uit op het verdwenen kasteel Marly in Versailles. In de sferen van de Zonnekoning overnachten gasten in barokke, rijkelijk ingerichte viersterren appartementen. Het hotel telt 96 familiekamers, een restaurant met 500 zitplaatsen ‘La Table des Ambassadeurs’ en drie hectare tuin. Le Grand Siècle brengt de hotelcapaciteit van Puy du Fou op 500 kamers en 2.500 bedden.

 

“The Grand Siècle” in cijfers:

 • 4 sterrenhotel
 • Investering van 20 miljoen euro
 • 500 zitplaatsen bij restaurant “La Table des Ambassadeurs”
 • 96 twee- of vierpersoonskamers

 

 

Congreslocatie Le Théâtre Molière

Naast hotel Le Grand Siècle zal een congrescentrum van 3.500 m² het daglicht zien: ‘Le Théâtre Molière’. Rond een groot centraal auditorium met 500 zitplaatsen bevinden zich 11 modulaire vergaderzalen (40 m²-250 m²) voorzien van moderne apparatuur. Een unieke locatie voor klassieke vergaderingen, congressen, symposia, tentoonstellingen en productlanceringen onder toeziend oog van de Zonnekoning.

 

“The Molière Theatre” in cijfers:

 • 500 m² bestemd voor bedrijfsevenementen
 • Investering van € 10 miljoen
 • 500 zitplaatsen in het auditorium
 • 11 modulaire vergaderzalen