Oudste pretpark ter wereld opent nieuwe thrillride

Het oudste pretpark ter wereld, Bakken, opent volgend jaar een nieuwe attractie die de adrenalinezoekers zal aanspreken. Dit pretpark is gelegen in de Deense stad Klampenborg en is al geopend sinds 1583, maar investeert toch geregeld in nieuwigheden.

 

Wie Bakken zegt, denkt meteen aan een brede waaier van attracties voor jong en oud, aan nostalgie maar ook nieuwigheden. Volgend jaar zal het park opnieuw een nieuwe attractie gaan aanbieden. Met Super Nova zal men de echte thrillseekers gaan verwennen.

Super Nova zal een frisbee-achtige attractie worden. Men neemt plaats in een pendel die ronddraait en heen en weer zwaait. Dit type attractie wordt een Freak Out genoemd en wordt gebouwd door de Nederlandse fabrikant KMG. Wanneer je het hoogste punt bereikt, hang je ongeveer 21 meter boven de grond.

 

 

Jammer genoeg betekend deze nieuwkomer ook het verdwijnen van een andere attractie. De thrillride Extreme verdween namelijk uit het park.  Extreme was een attractie gebouwd door de Italiaanse bouwer Moser Rides. Dit type noemt men de Speed Flip.

 

 

Bron: Bakken

Foto’s: Dries Defever – themeparkfreaks.eu