Openingsdatum West Coast Racers in Six Flags Magic Mountain bekendgemaakt

De officiële openingsdatum voor West Coast Racers in Six Flags Magic Mountain is bekendgemaakt! De achtbaan die eigenlijk had moeten openen in 2019 wordt nu definitief uitgesteld naar 2020. Toch zijn de eerste publieke ritjes al gemaakt want eind december werd er gestart met soft-openingen van de gloednieuwe rollercoaster.

 

Amerikaanse pretparkfans waren al meer dan een jaar aan het wachten op de opening van West Coast Racers in Six Flags Magic Mountain. Hun geduld wordt nu beloond want de officiële openingsdatum is bekend gemaakt. West Coast Racers zal officieel geopend worden op zondag 9 januari 2020, een jaar later dan origineel gepland. Maar voor wie niet meer zo lang kan wachten kan hopen op een van de vele soft-openingen die sinds 21 december 2019 gehouden worden. Op deze momenten is de rollercoaster dan voor korte tijd geopend voor het publiek maar wordt er nog druk verder gewerkt om alles op punt te stellen.

 

West Coast Racers is een duellerende achtbaan gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Premier Rides. Bezoekers nemen het tegen elkaar op in 2 treintjes van telkens 12 personen. Tijdens de rit zijn er 4 lanceringen die de bezoekers tot een topsnelheid van 88,5 km/u brengen en een hoogte van 20,4 meter. Op het parcours van 1219,2 meter lang gaan de bezoekers in totaal 4 keer overkop. Daarnaast heeft de achtbaan 14 momenten waarop de banen elkaar kruisen en een High Five element waarbij de bezoekers elkaar bijna kunnen aanraken.

 

West Coast Racers is een Quasi Möbius rollercoaster. Dit wilt zeggen dat de achtbaan is gebouwd als twee verschillende duellerende achtbanen, maar dat de linker track eindigt bij het begin van de rechter track en de rechter track eindigt bij het begin van de linker track. Hierdoor ontstaat er 1 lang parcours waarbij de bezoekers eerst racen tegen de trein die voor hun vertrok en in de tweede helft van het parcours racen de bezoekers tegen de trein die na hun vertrok.

Met de komst van West Coast Racers in Six Flags Magic Mountain heeft het Californische pretpark opnieuw 20 achtbanen in haar pretpark staan nadat eerder Green Latern gesloten werd en verplaatst werd naar het Canadese pretpark La Ronde. Hiermee heeft Six Flags Magic Mountain al jaren de meeste achtbanen van alle pretparken in de wereld.

 

Bron: Wikipedia, rcdb, Six Flags Magic Mountain