Ook bouwwerken van tweede achtbaan gaan de hoogte in bij Tripsdrill

Het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill gaat volgend jaar maar liefst 2 nieuwe achtbanen openen. Het gaat om een Family Boomerang Coaster en een Suspended Thrill Coaster die beide gebouwd worden door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Ondertussen zijn de werken aan beide achtbanen volop aan de gang.

 

Begin november gingen de werken van start voor de nieuwe achtbaan Volldampf in het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill. Dit is een Family Boomerang Coaster die gebouwd wordt door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De trein zal het parcours van 500 meter zowel voorwaarts alsook achterwaarts afleggen. Tijdens de rit wordt er een snelheid van 60 km/u bereikt en is er een maximale hoogte van 22 meter. Volldampf wordt vrij vertaald in het Nederlands naar “Met volle kracht vooruit”. Dit type achtbaan kennen vooral van Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen en Raik in Phantasialand.

Ondertussen zijn nu ook de bouwwerken voor Hals-über-Kopf de hoogte in gegaan. Dit wordt de allereerste Suspended Thrill Coaster (STC) die eveneens gebouwd zal worden door Vekoma. Dit type achtbaan wordt een kruising van een Suspended Looping Coaster (SLC), die we onder andere kennen van de Vampire in Walibi Belgium en Condor in Walibi Holland, met een Suspended Family Coaster (SFC), die we dan weer kennen van Jimmy Neutron’s Atomic Flyer           in Movie Park Germany en Orkanen in Fårup Sommerland.

We kijken dus halsreikend uit naar dit nieuwe type die speciaal ontworpen werd als eerste looping coaster gericht op families. De achtbaan zal ook gemaakt worden met de nieuwste technologieën van Vekoma en moet het comfort ten opzichte van de SLC aanzienlijk verhogen. Hals-über-Kopf zal een snelheid krijgen van 80 km/u en 30 meter hoog worden. Tijdens de rit van 800 meter zullen de bezoekers 4 keer overkop gaan. Hals-über-Kopf kan vrij vertaald worden naar “Hals over kop”.

 

Erlebnispark Tripsdrill werd bij het grote publiek vooral bekend toen het in 2013 de achtbaan Karacho bouwde. Dit is een Infinity Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die 4 keer overkop gaat. De achtbaan is 700 meter lang, 30 meter hoog en bereikt een snelheid van 90 km/u. Het was de tweede Infinity Coaster die opende in de wereld, 2 maand later na wereldrecordhouder The Smiler in het Britse Alton Towers.

 

Foto’s: Facebook Erlebnispark Tripsdrill, Facebook Achim Stoss