Nieuwe Inverted Coaster Gröna Lund gaat de hoogte in

In Gröna Lund is men druk bezig met de opbouw van hun nieuwe Inverted Coaster. Ook al lijkt dit park op het eerste gezicht volgebouwd, toch weten ze er nog een 700 meter lange achtbaan tussen te persen. Op recente bouwfoto’s is te zien dat er al een heel deel baandelen geïnstalleerd zijn.

 

In 2017  raakte bekend dat het Zweedse Gröna Lund concrete plannen had voor de bouw van een nieuwe Inverted Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. Hoewel het park al volgebouwd lijkt, verrijst er toch een 34 meter hoge achtbaan in het midden van het park. Op onderstaande foto’s is te zien dat de baandelen van het station en de remsectie naar het station zo goed als geïnstalleerd zijn.

De totale bouwtijd van deze nieuwe achtbaan neemt enkele jaren in beslag en daar is een goede reden voor. Gröna Lund heeft immers beslist om enkel in het ‘off-season’ werkzaamheden uit te voeren wanneer het park gesloten is. Doorheen het zomerseizoen wordt de werf afgesloten zodat bezoekers er geen last van kunnen hebben.

De Inverted Coaster gaat een hoogte van 34 meter krijgen, waarmee de treinen aan een maximale snelheid van 100 km/h doorheen de 700 meter lange lay-out razen. Tijdens de rit gaan inzittenden viermaal over de kop in onder andere twee kurkentrekkers, een Zero-G Roll en een Jr. Immelmann. De achtbaan heeft momenteel de projectnaam “Blue Harvest” meegekregen, maar waarschijnlijk gaat deze nog wijzigen voor de officiële opening in 2021.

Volg dit fascinerende project op de voet via onze bouwupdates en mis niets van de ontwikkelingen op de werf.

 

 

Bron: Theme Park Review, rcdb.com
Foto’s: Theme Park Review