Nieuwe concept art en eerste foto’s van Super Nintendo World

Universal Studios Japan zal in 2020 flink uitpakken met een nieuw gebied dat volledig in het teken komt te staan van het populaire Japanse spelcomputermerk Nintendo. Het park publiceerde recentelijk een nieuwe concept-art van Super Nintendo World, maar ook op sociale media geven nieuwe foto’s van de werkzaamheden een duidelijke indruk van wat er komen zal.

 

Super Nintendo World is een themaparkgebied dat nog in aanbouw is bij Universal Studios Japan. Verscheidene franchises binnen het Nintendo universum zullen hier de revue passeren. Denk al maar aan Super Mario, Yoshi en Bowser. Er werden al twee attracties bevestigd. Een attractie komt in het teken te staan van het personage Yoshi, de andere neemt het populaire racespel Mario Kart voor haar rekening.

De komst van het park werd aangekondigd in 2015. Pas in juni 2017 werd de eerste schop in de grond gestoken. Het opzet is dat het gebied opent voor de komst van de Olympische Zomerspelen 2020 in Tokio.

Na verschillende jaren van dalende inkomsten zocht Nintendo naar andere manieren om haar intellectuele eigendommen te benutten en te ontwikkelen. Zo besloot het Japanse bedrijf om een themaparkpartnerschap met Universal Parks & Resorts aan te gaan. Deze samenwerking van ¥ 40 miljard (zo’n 350 miljoen euro) is vergelijkbaar met de investering van Universal in het Harry Potter franchise.

Er zijn plannen om Super Nintendo World ook te introduceren bij de andere Universal parken (namelijk in Hollywood, Orlando en Singapore), maar er werd nog niet bekendgemaakt wanneer we die precies mogen verwachten.

Twitter-gebruiker L.C.A. Studios volgt de werkzaamheden in Universal Studios Japan op de voet. Hieronder een bloemlezing van de foto’s die al verschenen op deze account.

 

Bronnen: Universal Studios Japan
Twitter (@LCASTUDIOS_USJ)