Nieuwe achtbaan Futuroscope wordt getest

Objectif Mars wordt vanaf volgend jaar het nieuwe paradepaardje van het Franse park Futuroscope. Op een foto gedeeld op sociale media zien we dat het park begonnen is met het testen van de baan.

In het Franse park Futuroscope wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een nieuwe achtbaan. Objectif Mars wordt de eerste echte rollercoaster van het Franse themapark. De 22 miljoen euro kostende achtbaan wordt gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin. De baan zal zowel een indoor gedeelte als een outdoor gedeelte bevatten.

Op een foto gedeeld op sociale media zien we dat de driedelige draaiende treintjes op de baan staan. De achtbaan zal een maximum snelheid hebben van 55 km/u. Een rondje neemt 2,5 minuten  in beslag. Met een droptrack heeft Objectif Mars tevens een extra element in petto.

Opening is voorzien voor 28 maart 2020. Het project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto: Rodolphe Bouin