Laatste trackdeel TRON Lightcycle/ Run geplaatst in Walt Disney World

Walt Disney World bouwt in het Magic Kingdom park momenteel volop aan de gelanceerde achtbaan TRON Lightcycle / Run. Deze achtbaan, gemaakt door Vekoma, wordt een copy van de gelijknamige achtbaan in Disneyland Shanghai. Onlangs werd het laatste trackdeel geplaatst.

 

Om de 50ste verjaardag te vieren van het Magic Kingdom park in het Walt Disney World Resort te Orlando wordt er volop gebouwd aan een gloednieuwe achtbaan. Deze achtbaan zal een gelanceerde motorbike coaster worden die de naam TRON Lightcycle / Run draagt. De Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma bouwde voorheen al een exemplaar van deze achtbaan in Disneyland Shanghai.

 

Het plaatsen van het laatste trackdeel

 

 

TRON Lightcycle / Run

TRON Lightcycle/ Run wordt gebouwd naar het voorbeeld van Tron Lightcycle Power Run, een gelanceerde achtbaan gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma in Shanghai Disneyland gelegen in China. De achtbaan opende daar in 2016 en is volledig overdekt. Het parcours loopt ook voor een groot deel in het donker en er is gebruik gemaakt van verschillende lichteffecten om de achtbaanervaring nog specialer te maken. Tijdens de rit worden de bezoekers gelanceerd tot een snelheid van 95,4 km/u. Hiermee is Tron de snelste Disney achtbaan ter wereld. Het parcours van de achtbaan is 966 meter lang en 23,8 meter hoog. Hieronder kan je een virtueel ritje maken op de achtbaan.

 

 

Meer updates vindt u hier.

 

Bron: Disneyworld, Rcdb